- Skrell og riv gulrøttene grovt. Skrell og skjær potetene i tynne skiver.
- Skrell så løken og skjær den i tynne skiver.
- Ha 1 ss olje i en rektangulær ildfast form (minst 25x30 cm) og fordel først potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt og pepper over. Deretter gulrøtter. Gjenta til alt er fordelt.
- Klem alt sammen med baksiden av en skje eller liknende.
- Drypp 1-2 ss olje over og sett formen inn i ovnen ved 180 grader og forstek i 20 minutter.
- Pisk eggene og snøfrisk og hell over potet/gulrotblandingen.
- Sett inn i ovnen igjen og la stå i 15 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl. Dette kan du gjøre ferdig kvelden i forveien.
- Før servering skjæres tortillaen opp i porsjonsstykker.
- Sprøstek syltynne fenalårskiver i varm panne uten fett og legg til avkjøling på et kjøkkenpapir. Hvis skivene er tykke, lønner det seg å dampkoke dem i ca 30 sekunder og deretter legge til tørk på papir. Siden fårefett stivner raskt, må du lunke litt på skivene før servering.
- Legg 1-2 skiver fenalår på hver tortillabit. Pynt med friske urter.