Ostegratinert brød
Foto: wideonet

Ostegratinert brød

Dette ostesmørbrødet er en fin måte å bli kvitt både gammelt brød og osterester i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

  1. Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje. Legg tykke skiver av ost på halvparten av dem.
  2. Sett inn i stekeovnen ved 180 grader. Bruk gjerne grillelementet. Stek i 10 minutter til osten er smeltet og begynner å få karamelliserte kanter.
  3. Ta ut av ovnen og legg de siste brødskivene på toppen av ostesmørbrødene. Pynt med friske urter.

Tips:
Aller best blir denne retten med en smakskraftig ost av typen rødkitt eller smeltevillig ost som raclette eller cheddar. Men fastere ostetyper og ulike osterester kan også brukes.

Tips:
For ekstra smak kan du smøre på sennep eller en hot sauce. Et tynt lag med rillettes eller annen kjøttpostei under osten smaker også veldig godt.

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her