- Vask og skrubb søtpotetene og bak dem i ovnen i 50 minutter ved 200 grader. Skallet skal tørke og løsne fra innmaten. Da er de klare.
- Avkjøl litt. Del potetene i to på langs. Grav ut innmaten og bland den med revet cheddarost.
- Smak til med most hvitløksfedd, sitron, krydder og salt.
- Legg massen tilbake i skallene og sett inn i ovnen igjen mens du gjør resten.
- Skyll bønnene. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Gjenta med chilien. Ta de fylte søtpotetene ut av ovnen og fordel bønner, rødløk og chili over. Dryss over frisk koriander eller persille.
Tips:
Hvis du er virkelig ostegal kan du toppe med litt revet hvit cheddar.
Tips:
Denne retten kan lages vegansk ved å erstatte cheddarosten med et vegansk alternativ.
Mange flere oppskrifter med søtpotet finner du her
Her finner du mange vegetaroppskrifter