Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter
Foto: (Thomas Francois)
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten
Byggrynskrem med rød saus
Fremgangsmåte
- Dag 1: Legg grynene i bløt natten over.
- Dag 2: Kok byggryn, vaniljestang, melk og sukker på svak varme i en drøy time. Rør med jevne mellomrom, og avkjøl grøten.
- Pisk fløte og sukker til krem. Vend kremen inn i grøten.
- Rød saus: Kok opp sukker og vann. Slå dette over bærene og miks alt sammen i en kjøkkenmaskin til jevn saus. Sil og avkjøl.
Mange lekre desserter finner du her
Flere gode juledesserter finner du her
Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Dette er de syv slagene du skal bake til jul
Lucia-feiring med lussekatter
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Byggrynskrem med multer
Fremgangsmåte
- Eplekokt bygg:
Legg byggrynene i en skål og hell over nok vann til at det dekker alt kornet. La stå over natten. - Sil av vannet og ha byggen over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La byggen småkoke til grøtkonsistens.
- Avkjøl grøten og oppbevar i kjøleskap til den skal brukes.
- Byggkrem:
Ha kremfløte og sukker i en bolle, og pisk til luftig krem. - Vend de kokte byggrynene inn i kremen, og server med multesyltetøy og krumkaker ved siden av.
Tips:
Hvis du ønsker et raskere alternativ kan du bruke prekokt byggryn (byggris).
Flere deilige desserter med multer
Mange lekre desserter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten
Forsiden akkurat nå