Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten
Risgrøt med seterrømme og vanilje
Fremgangsmåte
- Kok grynene i vann i ca. 10 minutter.
- Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.
- Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt, kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.
Tips:
Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.
Tips:
Bruk gjerne rismelk eller mandelmelk om noen er laktoseintolerante. Det gir faktisk en veldig god smak til risgrøten.
Tips for den som ikke har tid å passe grøten: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.
Se alle de morsomme grøtoppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten