Julegrøten kan du enkelt lage mens du gjør den siste finpussen før den store dagen. Kok opp grøten slik som beskrevet, og sett hele gryta i ovnen på 80 grader og la den godgjøre seg ca en time.
Har du lyst å lage risgrøt på en helt annen måte, prøv disse oppskriftene
Når du først koker risgrøt, bør du sørge for å lage ekstra stor porsjon. Kald risgrøt er basen for riskrem som er et must på julaften. Oppskriften finner du nedenfor sammen med danskenes vri på riskrem, ris à l’amande.
Derfor er ris en slik glimrende råvare
Ifølge en undersøkelse utført av melk.no og Ipsos MMI for noen år siden er riskrem den foretrukne juledesserten på julaften med multekrem som nest mest populær, men dette er de eldres favoritt og spesielt utbredt er den i områder med mer bærplukking. Med folks dalende interesse for bærplukking, spås det en usikker framtid for multekremen..
Dette kan du også bruke multene til
Likevel tar vi med oppskriften, for de som liker denne desserten gjør det til gangs.
Karamellpudding – en dessert som aldri slår feil - har også en veldig sterk posisjon som juledesserten. Om du ikke velger den på julaften, så er den velkommen også de andre dagene.
Se alt om julens mat og drikke i vår store julemeny
I en undersøkelse i regi av frukt.no kom også iskrem høyt opp på listen over juledesserter. Også fruktsalat er populært hvilket er lett å forstå all den tid julemat er kraftkost.
Vi har samlet oppskrifter på alle alternativene her. Også en vri på en god gammel kjenning som nesten er blitt helt borte: sagopudding.