Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter
Og av restene lager du dessert
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten
Riskrem med jordbærsaus
Fremgangsmåte
- Toros risgrøt (ikke den snarkokte) er perfekt til risgrøt. Den er tilsatt litt vaniljesukker fra fabrikken, så hvis du bruker den, kutter du ut vaniljesukkeret i riskremen.
- Visp kremfløten såvidt stiv og bland i grøten. Smak til med vaniljesukker og sukker.
- Jordbærsaus:
Server riskremen med jordbærsaus som du lager lynraskt av en kurv jordbær fra fryseren, lar den tine, hell bort litt av "smeltevannet", tilsett 2-4 ss melis og kjør sausen med stavmikser eller i foodprocessor.
Tips: Du kan også gjøre som danskene og tilsette 100 g hakkede mandler (uten skall) i riskremen og kall den Ris à l'amande.
Der serveres riskremen med kirsebærsaus som du får kjøp ferdig i butikken hvis du ikke har nedlagte eller frosne kirsebær fra egen hage, som du koker opp med sukker (50-100 g sukker pr 500 g kirsebær) og jevner med 1-2 ss maizenna. Kok opp under kraftig omrøring og avkjøl.
Mange lekre desserter finner du her
Flere gode juledesserter finner du her
Lucia-feiring med lussekatteroppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Ris à l'amande
Fremgangsmåte
- Pisk kremen stiv sammen med litt sukker.
- Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen.
- Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens.
- Riv marsipanen på et rivjern. Hakk de skåldete mandlene grovt. Tilsett begge deler i kremen.
- Kirsebærsaus:
Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. - Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen. Server sausen til riskremen.
Mange lekre desserter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 449.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
- 1. Tradisjonene ruler
- 2. Slik lager du risgrøt
- 3. Og av restene lager du dessert
- 4. Prøv byggkrem til jul
- 5. Ingen jul uten karamellpudding
- 6. Multekrem er manges favoritt
- 7. Har du mer multer er denne oppskriften gull
- 8. Fruktsalat er lett og friskt etter den fete maten
- 9. Glem ikke denne retroinspirerte desserten