- Krokan:
Ha smør, sukker og mandler i en stekepanne og la dette smelte på medium varme. Pass på at det ikke brenner seg og at du har kontroll på varmen.
- La alt smelte sammen og når fargen er lys brun og alt sukker er smeltet, heller du dette over på et bakepapir. Spre krokanen kjapt utover da den stivner nokså fort.
- La krokanen avkjøles. Hold unna ¼ av krokanen til pynt.
- Bunn:
Ha kjeks og ¾ av krokanen i en matprosessor og miks det hele til en jevn masse. Ha til slutt i det smeltete smøret og ha massen i en kakeform à 20 cm. Husk bakepapir nederst i formen. En kakeform med ring eller kun selv kakeringen anbefales da dette gjør det lett å lage kaken.
- Trykk massen godt ned slik at bunnen blir stødig. Men husk om du presser massen for hardt sammen, vil bunnen bli hard og dermed vanskelig å skjære.
- Multekrem:
Pisk melis og philadelphiaosten til en fin og glatt masse.
- Pisk opp kremfløten til en myk krem. Rør sammen ostemassen med kremen og ha i multebærene.
- Hell det hele i formen og sett den i fryseren. La stå i 3-4 timer.
- Pynt før servering med litt multebær og strø til slutt litt krokan over det hele.
TIPS: Krokan passer godt til kaker og desserter. Doble oppskriften og bevar hjemmelaget krokan til senere bruk.
Flere deilige desserter med multer
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev