- Kok grynene i vann i ca. 10 minutter.
- Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.
- Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt, kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.
Tips:
Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.
Tips:
Bruk gjerne rismelk eller mandelmelk om noen er laktoseintolerante. Det gir faktisk en veldig god smak til risgrøten.
Tips for den som ikke har tid å passe grøten: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.
Se alle de morsomme grøtoppskriftene
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål