Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Pulled laks med syrlig rødløk
Fremgangsmåte
- Laks:
Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle. - Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.
- Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter.
- Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.
- Syltet agurk:
Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken. - Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time.
- Syrlig rødløk:
Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten.
Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.
Skal du grille laks er oppskriftene her
Her finner du mange andre oppskrifter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 3.00 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Ostesmørbrød med, bacon, pære og karamellisert løk
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, honning og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 20 minutter.
- Ta av platen og avkjøl.
- Sprøstek baconet.
- Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.
- Legg på osteskiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.
- Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.
- Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.
- Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.
Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.
Lyst til å lage et annet smørbrød?
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips
Fremgangsmåte
- Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.
- Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.
- Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.
- Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.
- Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).
- Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.
- Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Koteletter med rødløksmarmelade
Fremgangsmåte
- Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper.
- Ta pannen vekk fra platen og la dem etterstekes med lokk over ¾ av pannen i ca 5 minutter.
- Kutt rødløken i ringer og stek den i en panne på middels varme til løken er myk.
- Sett opp temperaturen på platen. Ha i rødvinseddik og la den koke inn.
- Tilsett appelsinmarmelade og la det bli lett karamellisert.
- Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann til de er møre men fortsatt sprø.
Serveres med kokt ris.
Mange lekre retter med koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå