Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Bresert kalvebryst med løksaus
Fremgangsmåte
- Kalvebryst:
Grønnsakene vaskes, renses, skrelles og kuttes grovt. - Oksebryst kokes/trekkes mørt med grønnsaker, krydder og vann I ca. 2 til 2 1/2 time.
- Skjær så brystet opp i fine stykker.
- Løksaus:
Lag karamell av sukkeret og spe på med eddiken, reduser dette ned til en sirup. - Tilsett kraft fra brystet, finstrimlet løk, kok opp og reduser ned innholdet I kjelen til halvparten, monter så inn smør og mel.
- Smak til med evt. litt sitronsaft/sukker for å få sausen sursøt, salt og pepper.
- Rotgrønnsaker:
Alle grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes grovt. - Kokes så møre i kraften fra kalvebrystet hver for seg.
Se flere spennende kalveoppskrifter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Klassisk coq au vin
Fremgangsmåte
- Skrell løken og del hver løk i to. Børst soppen og del hver i to.
- Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Brun dem i varm steikepanne. Kvern litt salt og pepper over og legg kyllingstykkene oppi en stor gryte sammen med rødvin, hvitløk, laurbær, timian og tomatpuré. Tilsett vann/kraft.
- Skru på platen og kok opp. Skru ned varmen og la retten småkoke i minst 30-40 minutter under lokk.
- Skjær opp flesket og stek det i pannen. Legg fleskebitene deretter på et kjøkkenpapir for at overflødig fett skal suges opp. Legg dem så i gryta. Skyll steikepannen godt og varm opp litt olje.
- Fres løk og sopp i pannen. Kvern over litt salt og pepper og ha løk- og soppblandingen oppi gryta.
- Lag jevning ved å røre smør og maizena jevnt. Når kjøttet er mørt, tas noe av kraften opp og jevningen piskes inn. Hell dette tilbake i gryta og kok opp.
- La trekke noen minutter til før du serverer den med kokte poteter, ris eller brød samt eventuelt dampete sukkererter, grønne erter eller aspargesbønner.
Flere oppskrifter med coq au vin
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Basisutvalget85 POENG
Sjømannsbiff med mørkt øl
Fremgangsmåte
- Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.
- Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.
- Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.
- Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.
- Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.
- Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.
- Hell kraft over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.
- La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.
- Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.
Tips:
Om du ikke har kraft, kan du bruke buljongterning og vann.
Tips: Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 grader. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 68.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå