Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Ost- og løkpai
Fremgangsmåte
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter til den er litt gyllen.
- Surr strimlet løk så vidt i en panne (til den blir blank) og ha den i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm med en frisk salat ved siden av.
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Soløye - en liten deilig lunsj
Fremgangsmåte
- Legg hakkede ansjosfileter i en ring midt på hver tallerken. Ringen skal være så stor at en eggeplomme får plass i midten.
- Legg løk, kapers og rødbete i ring utenfor ansjosen, og plasser eggeplommen i midten.
- Dryss over litt gressløk og server.
Her finner du mange oppskrifter på småretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Piroger med kjøtt, løk og sopp
Fremgangsmåte
- Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
- Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
- Fyllet:
- Lag fyllet mens deigen hever. Stek løk og sopp i smør til løken er blank og soppen er lettstekt.
- Ha i karbonadedeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett finnhakket persille. Smak til med salt og pepper. Avkjøl fyllet.
- Slik lager du piroger:
- Ha deigen ut på melet bakebord. Del deigen i 18 like deler og trill til boller. Kjevle eller trykk til små runde lefser ca ½ cm tykke.
- Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
- Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
- Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.
Her er flere oppskrifter på piroger
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå