- Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.
- Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.
- La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
- Blomkålkrem:
- Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.
- Løkmarmelade:
- Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).
- Smak til med litt limesaft og salt.
- Syltet småløk:
- Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.
- Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.
- Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
- Løkring:
- Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.
- Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).
- Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.
Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.
Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.
Her finner du mange deilige retter med sei
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev