Kul seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Kul seibiff med blomkålkrem, syltet og sprø løk

Fremgangsmåte

  1. Kutt seien i fine porsjonstykker. Dekk seistykkene med grovsalt og la ligge i 8 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr.
  2. Kutt loffen på oppskjærsmaskin i 2-3 mm tykke skiver, og legg en på hvert seistykke. Stek seien med loffen ned i litt olje over middels varme til gyllen skorpe. La hvile i fem min.
  3. La fiskestykkene steke ferdig i ovn på 200 grader i ca fem min. Server på blomkålkrem og løkmarmelade.
  4. Blomkålkrem:
  5. Kutt blomkålen i små buketter. Fjern stilken, og dekk den med melk. Kok blomkålen mør i melk og kjør den til glatt konsistens i foodprosessor sammen med kremost, salt og limesaft.
  6. Løkmarmelade:
  7. Skrell løken og kutt løken i småterninger som du freser blank i smør. Tilsett balsamico og kok ned. Tilsett rødvin og kok ned ytterligere sammen med sukkeret til det får en tykkere konsistens (marmelade).
  8. Smak til med litt limesaft og salt.
  9. Syltet småløk:
  10. Rens de resterende 12 sjalottløkene og kok dem hele i hvit balsamicoeddik, hvitvin og sukker til de er møre.
  11. Ta dem av og kok videre ned vesken til sirup. Vend så inn løkene før servering.
  12. Pynt hele retten med litt gressløk og løkring.
  13. Løkring:
  14. Kutt små ringer av løk. La dem trekke i lunken lake av sukker/salt natten over. Klapp løken tørr og ha dem i en pose med litt mel.
  15. Ta dem opp av posen og rist av overflødig mel, pisk sammen ett egg og dypp løkringene i dette. Ha løkringene over i en bolle med brødsmuler og dekk godt før du dypper ringene i egg og brød en gang til (dobbeltpaneres).
  16. Løkringene frityrstekes i nøytral olje på ca 180 grader til gyldne.

Tips: Dersom du ikke har en påleggsmaskin, kan du gjerne fryse brødet og skjære skivene fint med en vanlig brødkniv i stedet. Brødsmuler lager du lett selv ved å kjøre restene av brødet i en foodprosessor til fine smuler.

Tips: Du kan selvsagt bruke torsk om du heller vil ha det.

Her finner du mange deilige retter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Stekt seifilet med løksmør og potetstappe

Fremgangsmåte

  1. Strø salt på fisken ca. 1 time før tilberedning og sett den til side.
  2. Stek fiskestykkene med skinnsiden ned i en panne med olje og smør. Snu den ikke, men stek den ca. 10 minutter fortsatt med skinnsiden ned i pannen.
  3. Løken kokes i smør med hvitløk og estragon til smøret begynner å bli brunt.
  4. Smak til med soyasaus og hold smøret varm uten å koke.
  5. Kok hvitløk i smøret på svak varme uten at det tar farge i ca. 10 minutter.
  6. Kjør deretter hvitløken i smøret med 1 dl kremfløte og bruk gjerne en stavmikser
  7. Potetene skrelles, kokes og dampes slik at de blir melne. Mos dem med en el-visp eller en potetstapper i kjelen.
  8. Visp inn hvitløkskremen i potetmosen og spe på med resten av den varme kremfløten. Smak til med salt og kvernet pepper. 
  9. Server revene gulrøtter til fisken.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her