- Smelt smøret i en stekepanne på lav varme og ha i løk i skiver, honning og eddik. Stek under omrøring til løken er karamellisert. Det tar ca 20 minutter.
- Ta av platen og avkjøl.
- Sprøstek baconet.
- Varm en stekepanne eller toaster/sandwichjern til middels varme. Smør litt sennep på 4 av skivene.
- Legg på osteskiver, pæreskiver, løk, stekt bacon og så enda en skive osteskive på toppen.
- Smør litt smør på topplokket, snu forsiktig og smør litt under også.
- Legg i pannen og stek til de er pent gylne og osten har smeltet.
- Del ostesmørbrødene i to og server dem varme, gjerne med en liten salat til. For en kraftigere middag kan ostisene serveres som tilbehør til for eksempel sjampinjongsuppe.
Tips: Bruker du stekepanne er det smart å trykke lett med en stekespade på toppen av skivene mens du steker.
Lyst til å lage et annet smørbrød?
Se alt du kan bruke gammelt brød til