Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Potet- og jordskokkrøsti
Fremgangsmåte
- Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.
- Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.
- Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.
- Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.
- Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.
- Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den.
Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Potet- og løkform
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver
- Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
- Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano.
- Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre.
- Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
Tips:
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.
Drikke som passer til denne oppskriften
Enkel potet- og løkform
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og del dem i skiver. Løken renses og deles i båter.
- Smør en ildfast form og ha poteter og løk over. Pensle med olje og dryss over krydderblanding.
- Stekes på 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre. Legg evt. over litt alminiumsfolie mot slutten, for å unngå at løken blir for mye stekt.
Serveres til det meste av stekt kjøtt.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå