Oppskrifter med løk
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Løksuppe med varme quesadillas
Fremgangsmåte
- Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
- Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
- Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter. - La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
- Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
- Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.
Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.
Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere
Her finner du mange flere deilige supper
Se alt det deilige du kan lage med løk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Fransk løksuppe på ekte
Fremgangsmåte
- Skjær løken i tynne skiver og stek den i smøret.
- Dryss på sukker, og la løken myknes og gyldnes lett.
- Tilsett buljong og vin, og la koke i ca 15. min.
- Smak suppen til med krydder og hell den over i en ildfast suppeterrin.
- Legg de ristede loffskivene oppå og strø på ost. Drypp på det smeltede smøret.
- Gratineres i ovnen ved 275 C.
Tips:
Aller best blir suppen om du bruker kraft i stedet for buljong. Og aller best blir den om du lager din egen kraft
Se våre andre oppskrifter på løksuppe
Se alt det deilige du kan lage med løk
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 345.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Potetsuppe med løk
Fremgangsmåte
- Surr hakket løk og hvitløk i olje til løken blir blank og gjennomsiktig. Tilsett vann og kok opp. Løs opp buljongterningene.
- Skjær potetene i skiver, purre i ringer og paprika i strimler og tilsett i suppen. Jevn med mel som er blandet ut med litt av kraften.
- La suppen småkoke til grønnsakene er møre.
- Tilsett melk mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.
Server suppen med godt brød til.
Se alt det deilige du kan lage med løk
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte