Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Frityrstekte løkringer
Fremgangsmåte
- Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.
- Hell over melk og la stå i noen minutter.
- Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.
- Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.
- Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir.
Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli.
Her finner du flere småretter til koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Paprika- og løkchutney
Fremgangsmåte
- Skrell løken, og kutt den i terninger.
- Skyll paprikaen, ta ut kjernene og kutt i biter.
- Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og del det i båter.
- Skyll chilien, og kutt i terninger.
- Varm opp oljen i en gryte, og ha i grønnsakene og eplet. Fres i et par minutter.
- Tilsett sirup, eddik, salt og paprikapulver, og la koke under lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og kok videre i 10 minutter.
- Tilsett syltesukkeret og pepperkornene, og kok i 3–4 minutter.
- Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Drikke som passer til denne oppskriften
Syltet løk
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og legg løkene oppi et øyeblikk.
- Hell av og skyll i kaldt vann.
- Skrell løkene og fyll i rengjorte glass sammen med krydderene.
- Kok opp eplesidereddik og sukker. Rør til sukkeret er oppløst og hell over løken.
- Sett på lokk mens det er varmt og sett til avkjøling.
Etter en uke er løken klar til å brukes.
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå