Guide
Oppskrifter med løk
Foto: (IrinaAntonova)
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Linseburger med sitronsyltet rødløk
Fremgangsmåte
- Start med å koke grønne linser eller bruk ferdigkokte fra boks. La dem koke til de nærmest går i oppløsning, og la dem avkjøle seg i 10 minutter før du går videre.
- Ha nøtter i matmølla og kjør til grov masse. Det skal ikke bli mel, men grove korn av nøtter. Ha over i en skål og sett til side.
- Rens oliven for stein og kjør til grov masse i matmølla. Det skal ikke bli puré, men tydelige biter av oliven. Ha over i en skål og sett til side.
- Grovhakk løken og stek på middels varme i 1 ts olje til den er blank og myk og har sluppet mesteparten av fuktigheten. Grovhakk hvitløken og la surre med i panna i et par minutter mot slutten. Ha løkblandingen over i matmølla og la den avkjøle seg der.
- Grovhakk soppen og stek den i tørr panne. Etter hvert vil den begynne å slippe væske, og den skal få steke til det igjen er helt tørt i pannen. Den kommer til å krympe masse og det er fint, poenget er å få ut all væsken. Når det har skjedd, ha soppen over i matmølla sammen med løkblandingen.
- Ha linsene over i panna for å få dampet ut fuktighet. De skal ikke steke, bare dampe fra seg noen minutter før de has oppi matmølla sammen med løken og soppen.
- Tilsett så alle krydderene i matmølla og kjør alt til en jevn blanding. Ha i nøtter og kikertmel mens matmølla går på lavt tempo og juster samtidig konsistensen med brødrasp eventuelt mer nøtter eller kikertmel. Den skal bli såpass fast at du lett kan forme kaker av den i hendene uten at den faller fra hverandre eller siger utover. Du kan også prøvesteke en burger i panna for å teste konsistensen.
- Til å forme burgerne kan du bruke en utstikkerform som settes på et penslet bakepapir. Fyll med deig. Burgerne skal være ca 1 cm høye.
- Pensle burgerne med olje også på oversiden og sett bakebrettet i ovnen. Stek først i 15 minutter ved 200 grader og deretter 15 minutter til etter å ha snudd dem. Kjenn på dem med lett finger - den skal ikke sette igjen avtrykk.
- Sitronsyltet rødløk:
Strimle rødløken tynt. Press sitronsaften over. Tilsett litt olje. - Denne oppskriften er hentet fra kokeboken Grønn Bonanza av den entusiastiske vegetarbloggeren Mia Frogner. Bloggen hennes heter da også Green Bonanza.
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du mange flotte vegetaroppskrifter
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere oppskrifter på hamburgere
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
Burger med glasert rødløk
Fremgangsmåte
- Burger:
Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side. - Glasert løk:
Rens rødløk, del i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann, kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten. - Eple- og sellerisalat:
Bland sammen eple og selleri, tilsett crème fraîche og bladpersille. Smak til med salt og pepper. - Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget.
Varm burgerbrød. Anrett eple- og sellerisalat på brød, legg på burger og topp med glasert rødløk.
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Her finner du flere fristende burgere
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Forsiden akkurat nå