- Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
- Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
- Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter. - La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
- Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
- Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.
Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.
Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.
Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere
Her finner du mange flere deilige supper
Se alt det deilige du kan lage med løk