Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Oktober 2004 - 16:50

    De fem møreste

    Det er høst, og det er på tide å tenke på skikkelige høstmiddager med mørt kjøtt som hovedattraksjon. Om det er gryterett, biff, stek - eller kanskje bare en suppe du har planer om å servere dine nærmeste, så er det greit å ha noen kjøreregler for hånden.
    05. oktober 2004
  • 05 Oktober 2004 - 13:32

    Superkvinnen fra Douro

    Det er ikke mange kvinnelige stjernevinmakere i Portugal. Den fremste og yngste er Sandra Tavares da Silva som den ukronte kongen av Douro, Cristiano van Zeller, var rask med å huke tak i. Resultatene av hennes vinkunst kan du smake i ikke mindre enn åtte
    05. oktober 2004
  • 04 Oktober 2004 - 15:34

    Levende ferskvare

    I Trondhjem Mikrobryggeri kan du følge ølets vandring fra malt og humle til ferdig brygg som lesker ganen. Fraværet av pasteurisering og tilstedeværelsen av «grums» gir ølet en karakteristisk smak og spesiell fylde.
    04. oktober 2004
  • 04 Oktober 2004 - 11:52

    Satte verdensrekord med fårikål

    Med 500 kilo lammekjøtt, 450 kilo hodekål, ti kilo salt og to kilo pepper har Norge nok en gang skrevet seg inn i Guinness rekordbok. Torsdag ble Fårikålens festdag feiret med verdens største fårikålgryte. Og denne gangen ble den ikke svidd.
    04. oktober 2004
  • 04 Oktober 2004 - 02:00

    Tyver stjal kostbar vin hos Masi

    Tyver har vært på ferde hos den italienske vinprodusenten Masi. Hele 12.000 flasker av den prestisjefylte Vaio Armaron 1999 forsvant under udåden. Hele 2 millioner kroner var partiet verdt.
    04. oktober 2004
  • 03 Oktober 2004 - 02:00

    Saltimbocca av svinekjøtt

    Denne helgens siste middagsforslag er en spennende rett basert på svin. Enkelt å tilberede, men samtidig kanskje nytt og avvekslende. Til dette matcher vi en italiensk rødvin av det rimeligere slaget.
    03. oktober 2004
  • 02 Oktober 2004 - 02:00

    Aprikosgryte

    En lekker varmende gryterett er velkommen på spisebordet nå som høsten har festet sitt grep. Ekstra godt smaker det dersom du på forhånd har tatt turen ut i skog og mark. Da er det godt å varme seg på både god mat og deilig rødvin.
    02. oktober 2004
  • 01 Oktober 2004 - 12:49

    Dette er en vinnerdrink

    Drambuie er en av verdens mest kjente likører, og kan definitivt brukes til annet enn «On Ice» og i «Rusty Nail». Her får du servert vinnerdrinken i The Drambuie Cocktail Competition som ble avholdt i Oslo tidligere i år.
    01. oktober 2004
  • 01 Oktober 2004 - 02:00

    Rock'n Roll Kylling

    I dag serveres det en rett i klassen crossover. Det er helt greit å blande ingredienser fra sjø og land, bare man passer på at smaken ikke overdøves av det ene element. Det smaker naturlig nok best med en hvitvin til dette og vårt valg kommer fra Burgund.
    01. oktober 2004
  • 01 Oktober 2004 - 02:00

    Gallo til Amundsen

    En av verdens desidert største vinprodusenter, Ernest & Julio Gallo, trapper opp kampen om norske vinganer. Selskapet har inngått avtale med vindistributøren Amundsen, som skal forsyne det norske markedet med kalifornisk vin.
    01. oktober 2004
  • 30 September 2004 - 02:00

    Kjøttkaker med kålstuing

    Det er høst, og sesong for tradisjonsrike middager. En slik er de gode gamle kjøttkakene som mor selvsagt lager aller best. Om du er tilhenger av kålstuing eller ikke - til en rett som denne passer det svært godt. En fransk vin av det rimelige slaget pass
    30. september 2004
  • 29 September 2004 - 02:01

    Topp kjøp fra Veneto

    Valpolicella, ripasso, amarone og recioto er sentrale elementer i vinmenyen fra Veneto som har fått et stadig fastere grep på den norske smaken. Forklaringen er at vinene herfra både er smaksrike og anvendelige. Ukens viner er dessuten usedvanlig prisguns
    29. september 2004
  • 28 September 2004 - 16:02

    Kokker på gulljakt

    Med hjelp fra Toppidrettsenteret og en tidligere landslagstrener for skøyter sikter Kokkelandslaget mot rundetider som skal sende dem til topps under Kulinarisk OL i oktober. Men det skal mer enn god kondis til.
    28. september 2004
  • 28 September 2004 - 02:00

    Antinori-døtrene lanserer musserende fra Nord-Italia

    Piero Antinoris tre døtre; Alessia, Albiera og Allegra, lanserer nå musserende vin fra vingården Montesina, en eiendom i hjertet av Franciacorta i DOCG-området Lombardia.
    28. september 2004
  • 27 September 2004 - 15:49

    Ola åpner best i verden

    Endelig løsnet det for årets norgesmester i østersåpning, Ola Nilsson. Denne helgen holdt han nervene i sjakk og gikk helt til topps i det femtiende verdensmesterskap, som ble avholdt i Galway, Irland.
    27. september 2004
  • 27 September 2004 - 13:08

    Inspirert av vin

    Kaffedyrking er på vei til å revolusjoneres, som en nødvendig reaksjon på de lave prisene på verdensmarkedet. Ny teknologi introduseres samtidig som ideer hentes fra en annen del av landbruket, nemlig vinens verden.
    27. september 2004
  • 25 September 2004 - 02:00

    Fårikål

    Vil du ha god fårikål trengs det tid - mye tid. Aller best blir fårikålen - spesielt om det er en del fett på kjøttet - dagen derpå. Til god fårikål trengs det definitivt annet enn vann, og derfor får du selvsagt med en rekke drikkeforslag.
    25. september 2004
  • 24 September 2004 - 02:00

    Riedel kjøper Spiegelau

    Du må gjerne ha Riedel eller Spiegelau som favoritt innen vinglass, men faktum er at selskapet Riedel Crystal nå har kjøpt opp sin konkurrent.
    24. september 2004
  • 23 September 2004 - 13:46

    Test av rødviner fra Languedoc

    Utvalget av AOC-viner fra Languedoc-Roussillon er ikke helt representativt for hva regionen presterer. Det er denne testen av i alt 35 viner et godt bevis på. De fleste litt vel rett frem og mangler særpreg, selv om en håndfull viner peker seg ut i svært
    23. september 2004
  • 22 September 2004 - 19:37

    26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

    Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
    22. september 2004
  • 22 September 2004 - 02:00

    Vellagret og lovende

    Krabber, blåskjell, østers og alle havets fiskeslag er på topp nå når de har nytt godt av en lang sommer. Og ingenting smaker bedre til sjømat enn en frisk, slank og elegant hvitvin. Ukens gode kjøp smaker dessuten ekstra godt.
    22. september 2004
  • 22 September 2004 - 02:00

    Vinterrorister slår til i Alsace

    Tre vingårder har fått nattlige besøk av "vinterrorister" som har vandalisert deres vinmarker. Så langt har man ikke funnet motiv for ugjerningene.
    22. september 2004
  • 21 September 2004 - 13:35

    Eggende smaksopplevelser

    Egg spises over hele verden. Og det i alle kulturer, i fattige så vel som i rike land. Egget gir menneskekroppen først og fremst protein men også verdifullt tilskudd av jern, D- vitamin og de fleste B- vitaminene. Og så anvendelig det er - bare se på opps
    21. september 2004
  • 21 September 2004 - 12:49

    Tre stjerner neste

    Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
    21. september 2004
  • 21 September 2004 - 02:00

    Kolderup vant Linie Award 2004

    Matkreasjonen til Jørgen Kolderup fra Kreativ Catering i Oslo er den som passer best til Lysholm Linie, og han kan derfor se frem til et unikt to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig trestjerners Troisgros i Roanne.
    21. september 2004