Vinsmaking 13. september i Oslo - Smak New Zealands viner

Nå er det endelig klart for smaking av viner fra det spennende landet New Zealand. Det er ingen mindre enn produsenten Villa Maria som bringer med seg en lang rekke flotte viner fra deres rikholdige portefølje. Opplev 10 viner som virkelig setter New Zeal
Redaksjonen
24 August 2004 - 13:30

Villa Maria er nemlig en ikke ubetydelig aktør på den new zealandske vinscenen, og har som landets nest største produsent, kontroll over 229 hektar vinmarker fordelt på tre av de viktigste regionene, Marlborough, Hawke's Bay og Gisborne, med den første som den mest sentrale. Marlboroughs gunstige klima og jordsmonn har lokket til seg ikke bare Villa Marias påkostede hovedkvarter, men også 40 prosent av landets beplantede vinstokkareal. Og turister i hopetall, for å leske strupene underveis til selve sentrum av Middle Earth som befinner seg noe lenger sør på South Island. Det var her den kjente filmtrilogien Lord of the Rings nylig ble spilt inn.

Her er forholdene ideelle for de druene som har brakt New Zealand ry, først og fremst sauvignon blanc men også chardonnay, riesling, gewürztraminer, pinot gris, cabernet sauvignon, merlot og pinot noir. Private Bin representerer Villa Marias enkleste nivå og Sauvignon Blanc 2002 i denne serien er en god representant for det folkelige New Zealand. Stor tropisk sødme og fedme med innslag av urter i så vel duft som smak. Dessuten fruktig og med god friskhet. Druene kommer fra 25 ulike parseller og plukkes ved høy modenhetsgrad hvilket gir høyt sukkerinnhold og søte tropiske aromaer.

Maritimt klima
Mens alle regioner i New Zealand har et maritimt klima på grunn av nærheten til havet, selv om landet er 1600 km langt, er bredden aldri større enn 300 km, skiller Marlborough seg ut med relativt kjølig klima med tilstrekkelig nedbør og sol og stor forskjell mellom dag- og nattemperatur. Dette er optimale forhold for de aromatiske druene som her blir nærmest overveldende aromamessig med stor kraft og fylde men likevel med en syre som holder det hele på plass.

Hawke's Bay er en av New Zealands solrikeste region. De klimatiske forholdene er ganske like Bordeaux, og ikke uventet er det røde druer som gjør det best her. Varmen i kombinasjon med veldrenert grusjord gjør at vinstokkene er under konstant stress i deler av vekstperioden, og modne druer er regelen snarere enn unntaket. Villa Marias vinmarker ligger et stykke lenger inn i landet hvor temperaturene er noe lavere.

Gisborne er lengst nord av de tre regionene og dermed enda varmere. Her er jordsmonnet mer kompakt og holder bedre på fuktigheten. Hoveddrue er chardonnay og resultatet er store viner med uttalt tropisk preg. Villa Marias vinmarker ligger hovedsakelig i de nordvendte åssidene hvor forholdene er bedre med redusert soleksponering, skrinnere jordsmonn og bedre drenering.

Les mer om Villa Maria her.

Det er Alastair Maling, sjefsvinmaker hos Villa Maria og Master of Wine, som denne kvelden serverer deg hele 10 viner signert Villa Maria:

Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Mer info om vinen her.
 

Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Mer info om vinen her.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Les mer om vinen her.
 
w Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc 2003
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 240,-
Les mer om vinen her.
 
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Les mer om vinen her.
 

w Villa Maria Reserve Marlborough Pinot Noir 2003
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 250,-
Les mer om vinen her.
 

w Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir 2002
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslåttpris: Kr. 240,-
Les mer om vinen her.
 

w Villa Maria Reserve Hawke's Bay Merlot Cabernet 2001
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 250,-
Les mer om vinen her

Smakingen er nå avholdt

Tid: 13. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 130904. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her