Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Røykt laks på blinis eller toast med vaktelegg og russisk kaviar
Fremgangsmåte
- Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn melet, eggeplommene og saltet til du har en jevn røre.
- Dekk bollen med plastfolie eller lokk og la heve et lunt sted i 1-1½ time.
- Vend inn stivpiskede eggehviter rett før steking.
- Smelt litt smør i en teflonpanne og stek små pannekaker/lapper.
- Kok vakteleggene i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann. Skrell og del i to.
- Skjær laksen i tynne skiver. Legg litt crème fraiche pisket opp med litt sitronsaft, salt og pepper på hver blini. Dryss litt gressløk over. Samt litt strimlet hodesalat og ruccula vendt i olje og salt.
- Legg et par skiver røykt laks oppå. Drypp over litt crème fraiche.
- Deretter et halvt vaktelegg og en halv teskje kaviar på toppen.
Du kan erstatte bliniene med toast laget av 2 cm tykke skiver lyst landbrød eller loff som du "bygger" på samme måte som over.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 110.90 kr Basisutvalg (Fullsortiment)80 POENG
-
74 POENG