Nyhet - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 18 Oktober 2002 - 01:01

    Genial søndagsmiddag

    Denne uken innbyr vi til søndagsmiddag som er genial fordi den ikke tar hele dagen å lage. Den kan nemlig forberedes i god tid. Så får du tid til både en skikkelig søndagstur og til å hygge deg med gjestene. For god mat skal nytes i langdrag.
    18. oktober 2002
  • 17 Oktober 2002 - 01:01

    Eksotisk og rimelig

    Marokkanske viner med fransk storkapital i ryggen til lommebokvennlige priser er ukens viner. Perfekt følge til høstlig krydret lam eller annet rødt kjøtt. Eller som kosevin i sofakroken.
    17. oktober 2002
  • 17 Oktober 2002 - 01:00

    Mann bitt av ''død'' slange på flaske

    En bonde i det sentrale Kina ligger på sykehus og er nå på bedringens vei etter å ha blitt bitt av en slange som hadde ligget ett år på en flaske med sprit.
    17. oktober 2002
  • 16 Oktober 2002 - 22:27

    Snobbeskolen

    Årets minst snobbete bok heter nettopp Snobbeskolen og er verken en kokebok eller en guide til hvordan skal bli eller unngå å bli en ekte matsnobb, samtidig som den er det. En skikkelig schizofren bok med andre ord som er virkelig underholdende å lese som
    16. oktober 2002
  • 16 Oktober 2002 - 01:03

    Test av Cabernet Sauvignon fra Australia

    Cabernet sauvignon fra Australia støter ingen, og er derfor en type vin du med stor grad av sikkerhet kan servere dine venner. I hvert glass med australsk cabernet sauvignon-vin er det nemlig masser av smak. Det er den entydige konklusjonen etter av Apéri
    16. oktober 2002
  • 16 Oktober 2002 - 01:00

    Burgund 2002 en av de største noen sinne?

    Vinprodusentene i Burgund snakker allerede om en stor årgang. Noen mener til og med at 2002 vil overgå de eksepsjonelle årene 1990, 1996 og 1999. I motsetning til andre områder i Frankrike og Europa som har slitt med haglstormer og uvær har Burgund hatt f
    16. oktober 2002
  • 15 Oktober 2002 - 01:01

    Tre glass

    Den omstridte men likevel viktige Gambero Rosso har delt ut sine glass. Denne gangen består listen av i alt 250 viner, og mange av dem er tilgjengelig i Norge. Apéritif gir deg oversikten.
    15. oktober 2002
  • 14 Oktober 2002 - 08:00

    Harald i Henriettes kjøkken

    Harald Osa som neppe trenger noen nærmere presentasjon, har valgt ut sine favoritter fra landets første matkjendis' rikholdige meny, nemlig Henriette Schønberg Erken. Oppskriftene  stammer selvsagt fra Erkens "Stor kokebok for større og mindre hushol
    14. oktober 2002
  • 13 Oktober 2002 - 01:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002
  • 11 Oktober 2002 - 01:00

    VM-kokker på "treningsleir" med norsk ørret

    Onsdag 16. og torsdag 17. oktober kommer Storbritannia og USA sine to VM-kandidater til Norge for å forberede seg til Bocuse d'Or og for å bli kjent med landet som for tredje gang vil være konkurransens offisielle leverandør av sjømat.
    11. oktober 2002
  • 10 Oktober 2002 - 01:01

    Sørafrikansk godbit

    Vi tror ikke at økt etterspørsel etter sørafrikansk vin vil hjelpe på den dramatiske nødsituasjonen i den delen av Afrika, for de vinproduserende regionene ligger i helt trygge farvann. Men i solidaritet med de mange millioner nødlidende oppfordres du til
    10. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Norgesmesterskapet i baristakunst 2003

    Årets store begivenhet for alle landets baristaer og kaffebarer nærmer seg. Jakten på Norges beste barista starter i slutten av oktober.
    09. oktober 2002
  • 09 Oktober 2002 - 01:00

    Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

    Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hur
    09. oktober 2002
  • 08 Oktober 2002 - 01:00

    Krug annonserer for første gang på 15 år

    Julehøytiden nærmer seg, og Krug benytter altså for første gang på 15 år muligheten for å påvirke champagnekonsumentene foran denne viktige salgsperioden.
    08. oktober 2002
  • 07 Oktober 2002 - 20:00

    Bagatelle har Norges beste vinkart

    Bagatelle i Oslo har landets aller best sammensatte vinkart. Elysée, restauranten på Park Hotell Vossevangen kan by på viner i verdensklassen til fantasipriser, og Credo i Trondheim kan skilte med det mest unike og bredeste utvalget av viner fra en enkelt
    07. oktober 2002
  • 07 Oktober 2002 - 08:04

    VG og Apéritif samarbeider på nett

    VG Nett satser nå tungt på å bygge opp sin mat- og drikkeseksjon og har valgt apéritif.no som partner når det gjelder vin i den nye seksjonen som har fått navnet Vinguiden. Aase E. Jacobsen i apéritif.no skal levere en ukentlig spalte, nemlig Ukens vin. T
    07. oktober 2002
  • 07 Oktober 2002 - 01:02

    Test av brandy og fatlagret grappa

    Den amerikanske brandyprodusenten Germain-Robin gjør seg fortjent til dobbel testseier med sine eksklusive brandyer Cigar Blend og Shareholder's Reserve etter at Apéritifs panel har vurdert i alt 24 brandyer fra hele verden.
    07. oktober 2002
  • 05 Oktober 2002 - 01:00

    Startlisten for VM i kokkekunst trekkes

    Onsdag 9. oktober trekkes startlisten til Bocuse d'Or - VM i kokkekunst. For Norges gullhåp Charles Tjessem og 23 andre VM kandidater er startplasseringen viktig for konkurransen som går av stabelen i Lyon, Frankrike i januar 2003.
    05. oktober 2002
  • 04 Oktober 2002 - 13:57

    Uovervinnelige Canada

    Canada var uslåelig i årets VM i østersåpning med en totaltid på 3,47. Norges Heini Pedersen klarte ikke å nå målet om å sikre nordmennene en plass i teten. Men med sin 12. plass slo han hjemlandet Danmark hvis det er noen trøst. Dessuten lover han å komm
    04. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:02

    Stor test av hvite viner fra Loire

    Etter å ha smakt 50 tørre hvite viner fra Loiredalen er konklusjonen klar: Disse vinene bør få en enda mer sentral plass på vinkartet og i vår egen innkjøpsliste på polet, for makan til jevnt høyt nivå fra en region er det lenge mellom Apéritifs testpanel
    03. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:01

    Spansk prisbombe

    Spanjolene har tatt revansj etter noen år med nedgang i salget. Og hevnen kommer gjennom viner fra de nye områdene som er midt i smørøyet for den norske smaken, og så er de billige. Som ukens vin.
    03. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:00

    Vinskole med Gastronomisk Institutt

    Gastronomisk Institutt har i en årrekke vært ansvarlig for gjennomføringen av landets eneste utdanning for vinkelnere og vinkursene fra engelske Wine and Spirit Education Trust. Høstens kurs tar for seg sentrale deler av disse kursoppleggene. Kursene gjen
    03. oktober 2002
  • 03 Oktober 2002 - 01:00

    Grand Marnier Trophy i Monaco 2003

    Søndag den 13. oktober kl. 16:30 på Lipp i Oslo braker det løs for delfinalen i denne internasjonale konkurransen hvor vinnerne i 25 deltakerland i juni neste år reiser til Monaco for å kjempe om beste Short Drink/Pre-Dinner drink. Dette er andre gang kon
    03. oktober 2002
  • 01 Oktober 2002 - 01:00

    Prisdryss over Chivas Brothers

    Chivas Brothers, Scotch Whisky seksjonen av Pernod Ricard, ble utnevnt til Distiller of the Year under The International Spirits Challenge som nylig fant sted i London
    01. oktober 2002
  • 01 Oktober 2002 - 01:00

    Jay Tucker fra T. G. I. Friday's til topps med beste drink

    Jay Tucker fra T. G. I. Fridays gikk til topps i konkurransen om å mikse den beste drinken med Southern Comfort som basis. Dermed er det han som tar turen til USA nærmere bestemt New Orleanes. Det hele fant sted på Gloria Flames i Oslo 29. september.
    01. oktober 2002