03 Januar 2020 - 02:00
Dagens rett - Artikler i arkivet
Tittel
Dato
-
03. januar 2020
-
02 Januar 2020 - 02:00
Klar for et grønnere liv, men uten å gi avkall på smaksintensitet? Prøv denne oppskriften
Det indiske kjøkken er kilden til noen av de beste vegetariske rettene, gjerne med utgangspunkt i linser, og denne er intet unntak.02. januar 2020 -
01 Januar 2020 - 02:00
Har du rester i kjøleskapet, har du denne lekre salaten
Eller det som er igjen i butikkhyllene etter julefeiringen. Denne salaten smaker fortreffelig gjennom hele vinteren.01. januar 2020 -
21 Desember 2019 - 02:03
Gi juletorsken en helt ny skrud i år
Om du marinerer torskefilet i noen dager får den en karamellisert overflate som gjør den ekstra smaksrik.21. desember 2019 -
12 Desember 2019 - 02:00
Ikke glem at pannekaker kan brukes til mer enn dessert
Pannekaker har kommet litt i skyggen av tortillas, men de fungerer like godt når formålet er å pakke inn noe godt og salt. Som i dette tilfellet betyr en god og fyldig soppstuing.12. desember 2019 -
04 Desember 2019 - 02:00
Om du ikke lager din egen vossakorv, kan du trene opp sansen for delikatessen med denne oppskriften
Du er kanskje en av mange som har spist vossakorv allerede - her får du en annerledes måte å servere denne spesialiteten på.04. desember 2019 -
30 November 2019 - 02:05
Rester av pinnekjøtt fra førjulsfesten får nytt liv som søndagsmiddag, og wow for noen smaker
Pinnekjøtt er stadig fleres favoritt på julaften, men enda flere starter pinnekjøttsesongen i godt tid før julaften. Er du blant dem og har planer om delikatessen i helga, følg med for det betyr rester av pinnekjøtt i kjøleskapet. Her får du oppskriften p30. november 2019 -
23 November 2019 - 02:06
Pasta kan også serveres som søndagsmiddag når det legges så mye kjærlighet i den som her
Den og andre søndagsmiddager og middager for hele uka er tema for God mat hele uka - den siste kokeboka fra Lise Finckenhagen som er så god at den fortjener en plass blant årets finalister i Beste norske kokebok 2019.23. november 2019 -
20 November 2019 - 02:00
Kålsuppe er sterkt undervurdert - men det er med slike retter at man skjønner hvorvidt en stjernekokk er involvert eller ei
Og i dette tilfellet er det Björn Svensson fra Michelin-restauranten Galt som har fått med seg gode venner til å lage sin første kokebok noensinne. Det kvalifiserte for finalistplass i Beste norske kokebok 2019.20. november 2019 -
18 November 2019 - 02:00
Det er ikke bare fattige studenter som kan ha noe å hente her
Kokeboka Fattig student som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2019, viser hvordan man spiser godt for under 250 kroner i uka.18. november 2019 -
15 November 2019 - 10:00
Fredagsbiffen lager du på grillen - og denne utgaven er ekstra sunn
Kokeboka Sunt på Grillen er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2019. Den er grunn nok i seg selv til å forlenge grillsesongen.15. november 2019 -
14 November 2019 - 02:00
Slik kan du også bruke fårikålkjøttet
Suppelapskaus eller sodd er en tykk suppe som utnytter noen av de beste ingrediensene vi får fram her oppe i nord. Ingredienser vi bør bruke mye mer av. Bonus er at den lager seg selv på ovnen i løpet av en drøy time.14. november 2019 -
22 Oktober 2019 - 02:05
Pasta kan være skikkelig mettende - også uten kjøtt
Dette er ingen slankeoppskrift med to typer ost og fløte. Men godt smaker det.22. oktober 2019 -
19 Oktober 2019 - 02:05
Oksekjøttet blir ekstra smaksrikt med øl i gryta
Denne gryteretten er perfekt på en februarsøndag. Den lager seg selv og varmer godt.19. oktober 2019 -
17 Oktober 2019 - 02:00
Det er utrolig hvor lite som skal til for å lage god smak
Kål, gulrøtter og løk kickes opp med litt karri. Det er klart for en kjøttfri middag.17. oktober 2019 -
11 Oktober 2019 - 02:00
Når du først er i gang med denne retten, lag en stor porsjon. Det lønner seg
Lammekjøttet lager seg selv i stekeovnen og blandes med nykokt pasta når det er mørt. Så enkelt og så godt.11. oktober 2019 -
09 Oktober 2019 - 02:00
Så mye smak kan du få ut av noen auberginer
Det indiske kjøkken er det mest kreative når det kommer til å tilføre grønnsaksretter mye smak. Denne oppskriften er intet unntak.09. oktober 2019 -
03 Oktober 2019 - 13:00
Putt biffen i en baguette og middagen er servert
Fredagsmiddagen kan godt inntas i litt mer uformelle omgivelser, som i sofaen, og da passer denne vrien godt inn. Gjerne med et godt øl til.03. oktober 2019 -
02 Oktober 2019 - 02:00
Ris og tomat blir til den mest smakfulle middagsrett
Hemmeligheten er indisk krydring, men ikke mer komplisert enn at ingrediensene finnes på de fleste kjøkken.02. oktober 2019 -
30 September 2019 - 02:00
Har du allerede begynt med kjøttfri mandag, er dette et godt alternativ
En lettlaget, men virkelig smaksrik gryte/omelett med paprika, tomater, ost og egg. Slik får mandagen en ekstra god avslutning.30. september 2019 -
28 September 2019 - 02:01
Kanskje den beste måten å servere kylling på
Coq au vin er både så franske og så klassisk som en rett kan bli. Rett og slett den perfekte søndagsmiddagen.28. september 2019 -
25 September 2019 - 02:00
Dette gjør man med gresskaret i India og det helt uten kjøtt
De ekstra fargesterke gresskarene som brukes i India blir en fryd for øyet i form av denne tykke suppegryten som altså er helt vegetarisk og ganske hot.25. september 2019 -
20 September 2019 - 14:00
Med selvplukkete kantareller til kebaben blir den ren luksus
Norsk lam og kantareller får en genial ramme i form av denne kebaben. Topp til helgekosen.20. september 2019 -
07 September 2019 - 02:00
Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi
Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.07. september 2019 -
06 September 2019 - 02:49
Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.06. september 2019