Halloumiost er blitt mange vegetarianeres trøst siden denne osten tåler varmebehandling bedre enn de fleste andre. Den kan både grilles og stekes. Når den brukes til å toppe en suppe som denne, gir den litt ekstra tekstur til retten. Og bidrar selvsagt med proteiner.
Dagens rett
Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi
Foto: (Frukt.no/Mari Svenningsen)
Denne vegetarretten er ekstra mettende og med et lite kick
Fyldig brokkolisuppe med sprøstekt halloumi er en svært god kombinasjon.
Aase E. Jacobsen
13 Mai 2020 - 01:00
Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi
Fremgangsmåte
- Skrell og finhakk løk og hvitløk.
- Del chili på langs og fjern frøene. Finhakk chili.
- Rens brokkoli og del den i biter. Ta med stilken.
- Stek løk og hvitløk i varm olje i en kjele til det er mykt - ca. 5 minutter.
- Tilsett chili og stek ytterligere i noen minutter.
- Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og brokkoli i. La det koke opp og koke i ca. 5 minutter til brokkolien er knapt møre.
- Tilsett spinaten og la det koke opp til spinatbladene faller sammen.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.
- Smuldre halloumiosten og stek den sprø og gyllen i olje.
- Hell suppen opp i skåler og topp med halloumiost, kokosflak og tynne skiver med chili.
Se våre andre oppskrifter med halloumi
Vi byr på mange deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 309.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå