- Skrell og kutt potetene i grove biter. Ha dem i en kjele. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.
- Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.
- Tips:
Du kan bruke rester av kokte poteter, men ta dem ut av kjøleskapet slik at de blir romtempererte da blir de lettere å mose.
- Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca. 37 ˚C).
- Hell melet i en stor bolle. Lag en grop i midten.
- Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.
- Ta deigen ut av bollen. Vask og tørk bollen og smør den med olivenolje. Ha deigen tilbake i bollen.
- La deigen heve under et fuktig klede i ca. to timer.
- Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et tynt lag olivenolje.
- Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til deigen dekker hele formen.
- Dytt inn halve cherrytomater med snittflaten ned. Legg på rødløkskivene. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og rosmarin.
- Dekk formen til og la den etterheve i 20 minutter før du steker den på 200 ˚C i ca. 25 minutter.
Tips:
Focacciaen er nydelig på tapasbordet og på grillfesten, som niste/matpakke, som tilbehør til suppe eller salat. Eller et lite måltid i seg selv.
Se alle våre oppskrifter på focaccia
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev