Svinefilet er som navnet antyder ekstra mørt kjøtt og trenger kort tid på grillen, så her gjelder det å følge med. Derfor er dette det siste du gjør før dere setter dere til bords. Men husk at kjøttet må hvile noen minutter før det skjæres i slik at saften ikke renner ut.
Dagens rett
Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing
Helgrillet filet er herlig helgekos
Svinefileten blir særdeles smakfull om du tilbereder den på grillen, og med en av disse dressingene blir den også ekstra saftig.
Aase E. Jacobsen
18 April 2020 - 01:00
Helgrillet filet av svin med sennnepsdressing eller pepperrotdressing
Fremgangsmåte
- Gni inn fileten med krydder.Grilltiden er avhengig av hvordan du ønsker kjøttet stekt.
- Kjøttet stekes på grillrist over høy varme, ca. 4-5 minutter på hver side. La fileten ettersteke på svakere varme.
- Indrefilet blir etterstekt ved middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Ytrefilet trenger noe lengre tid.
- La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres opp. Da forhindrer du at kjøttsaften renner ut.
- Dressing:
Bland sammen alle ingrediensene og la dressingen stå og trekke en stund før servering.
Server med salat samt disse båtpotetene som du fint kan lage på grillen.
Tips:
Dressinger setter en ekstra piff på grillretter. De er enkle å lage istand på forhånd. Og holder seg opp i mot en uke i kjøleskap i boks med tett lokk.
Se våre andre oppskrifter på helgrillet svonefilet
Her får du veldig mange oppskrifter på herlige grillretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå