Alle retter som trenger lang tid på å bli klare, belønner den tålmodige med ekstra mye smak. En annen fordel er at du kan bruke tiden det tar til noe nyttig eller bare behagelig, og er grillsesongen innledet i hjemmet, kan du vurdere å lage påskelammet på grillen.
Dagens rett
Lammestek med solbær- og soyasaus
Det er knapt noe som skaper mer påskeglede enn helstekt lammelår
Lammestek som får godgjøre seg lenge i ovnen og få smak av ingredienser som rosmarin og hvitløk, får her et litt annet sausefølge enn vanlig.
Aase E. Jacobsen
11 April 2020 - 01:00
Lammestek med solbær- og soyasaus
Fremgangsmåte
- Gni lammelåret godt inn med krydder.
- Tips:
I stedet for tørket rosmarin, kan du bruke frisk rosmarin. Da hakker du den opp og drysser på toppen av steken. - Lag små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløksfeddene som du først deler på langs.
- Ha løk, chili, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
- Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 65-70 grader på steketermometeret gir rosa stek, 75-76 grader er gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen.
- Kok inn sjyen til 2/3-1/2 mengde. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Kok opp igjen. Pisk inn jevningen som skal være uten klumper. Kok opp og ha direkte i et sausenebb.
Server lammesteken med saus og stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå