Oksekjøtt og pepperrot er en klassisk match. Her tas den med inn i et nytt univers, nemlig grilling. Og det fungerer som bare det. Det saftige kjøttet og den fete lett pikante sausen får tennene til å løpe i vann. Fall ikke for fristelsen til å bruke lettrømme, det blir ikke like godt. Og nå som melkefettet atter er oppe på agendaen, og forhåpentligvis for alvor er frikjent er det ingen grunn til å velge lettprodukter. For smaksforskjellen er himmelvid.
Dagens rett
Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem
Foto: (Tatiana Volgutova)
Legg et stort kjøttstykke på grillen og du får ekstra mye tilbake
På denne måten beholdes mest mulig av den gode smaken gjennom grillingen. Bare følg denne oppskriften fra grillkongen himself, Craig Whitson.
Aase E. Jacobsen
20 Juni 2020 - 01:00
Helgrillet oksemørbrad med pepperrotkrem
Fremgangsmåte
- Ha salt, godt med kvernet pepper, og et tynt lag hvitløkpulver, over hele kjøttstykket.
- Svi av kjøttet på direkte varme.
- Flytt kjøttet på indirekte varme, og sett i et steketermometer.
- Ta ned lokket. Kjernetemperaturen vil vise 53 – 55 °C når kjøttet er klart.
- Legg kjøttet på et skjærefjøl i minst 10-12 minutter. Dekk løst over med et aluminiumstelt mens kjøttet hviler.
- Skjær kjøttet i skiver og server straks.
- Pepperrotkrem:
Bland alle ingredienser sammen i en bolle. Oppbevar sausen i kjøleskapet til den skal serveres.
Tips:
Du kan bruke entrecote i et helt stykk.
Her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå