Dagens rett

Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter

Kje på grillen smaker helt fantastisk

Kje på grillen smaker helt fantastisk

Kjekjøtt er en fantastisk råvare vi burde spise mye mer av - ikke minst nå når grillsesongen starter for fullt. Med denne oppskriften får du alt det du liker aller best på en og samme tallerken.
Aase E. Jacobsen
24 April 2020 - 01:00

At geite/kjekjøtt er blitt lettere å finne i kjøttdiskene, er et resultat av en økende bevissthet blant forbrukere, kokker og sent, men godt også kjøttindustrien, om å unngå matsvinn. Det vil si å bruke alt - både hele slaktet og ikke minst dyrene som havner utenom de vanlige distribusjonskanalene.

Bli med til Sølvane Gard som satser for fullt på kjøtt av geit

Grillribbe av kje på Sølvane Gard.

De havner der fordi de ikke etterspørres, men det er som kjent først når forbruker vet at noe er mulig å få tak i, at etterspørsel oppstår. Geitekjøtt er et eksempel på en slik råvare som du kan bidra til å øke etterspørselen etter, fantastisk mørt og rimelig kjøtt som har et stort bruksområde. Begynn med denne grilloppskriften om du ikke har prøvd dette kjøttet før.

Alt dette kan du lage med geitekjøtt i stedet for lam

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli

Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli

Fremgangsmåte

  1. Kje-ribben:
  2. Bland olje, sennep og krydder.
  3. Pensle ribben med olje, sennep og urtemiksen, dryss over litt salt.
  4. Grill ribben på rist i ovnen 15-20 min. på ikke altfor sterk varme (175 grader) eller på grillen - middels varme.
  5. Fløtegratinerte poteter:
  6. Skiv opp potetene med ostehøvel, varm dem opp forsiktig i en gryte, dryss over finhakket, frisk dill og gjør noen omdreininger med pepperkverna. Dryss litt salt over.
  7. Varm dette opp i smeltet smør i 5-8 minutter, ha i halvparten av fløten, la det surre i ytterligere 5 minutter.
  8. Hell blandingen over i en ildfast form, og hell over resten av fløten. Dryss revet hvit geitost over. Gratiner potetene i 20 minutter ved 180 grader.
  9. Skjær opp ribben langs bena. Server med potetene og smørdampet brokkoli eller bønner med tomat
Tips:
Du kan godt bruke dielam/lite lam i stedet for kje.  

Sendt inn av Øivind Storvik

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her