Ukens vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Januar 2002 - 09:00

    Et statsoverhode verdig

    En av Italias største viner er en av mange karakteristika som passer til ukens vin. Men selvsagt er den ikke gratis. Så skulle du ha budsjettrom for en godbit i januar, er den imidlertid absolutt verd sin pris. En flott vin til vilt eller annet rødt kjøtt
    09. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 09:00

    Godt nytt år

    Lette men likevel velkomponerte rødviner som matcher årets første ukes gode forsetter. Ukens to viner er begge behagelig priset og perfekt til lettere mat som kylling og fisk. Eller til et lite restebord med julens godsaker.
    02. januar 2002
  • 27 Desember 2001 - 08:31

    Billige eller dyre bobler?

    Det beste innen bobler som er den foretrukne salutten til det nye året, heter uomtvistelig champagne. Men ikke alltid tillater budsjettet oppimot tre hundrelapper for en flaske. Vi gir deg imidlertid forslag tilpasset din økonomi enten den er anstrengt el
    27. desember 2001
  • 16 Desember 2001 - 09:00

    Sterkt til damene

    Jentedrikke er synonymt med pysedrikke, og jenter liker bare søtt kliss, i følge de barskeste gutta. Men det er ikke riktig. Jentene har, vel og merke når de er kommet over tenåringsfasen, derimot en mer forfinet gane og setter pris på de mer subtile arom
    16. desember 2001
  • 13 Desember 2001 - 09:01

    Billig og bra

    Alltid billig er ikke en leveregel som anbefales når det gjelder vin. Men noen ganger må du tenke på hver krone, og kanskje særlig når du skal kjøpe inn vin i større kvanta, enten det er med eget bankkort eller bedriftens. I disse dager preges landet av f
    13. desember 2001
  • 06 Desember 2001 - 09:00

    Julevinen

    Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen
    06. desember 2001
  • 29 November 2001 - 10:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 22 November 2001 - 09:00

    Glemt perle?

    Selv en super vin med internasjonal status og til en god pris kan drukne i polets lister. Ukens vin er en sådan som i den senere tid er enda rimeligere enn da den ble lansert for to år siden. Til glede for alle som er glad i god vin.
    22. november 2001
  • 15 November 2001 - 08:15

    50-åring fortsatt i live?

    Om beaujolais nouveau fortsatt skal være liv laga også i Norge, må nok salget løftes vesentlig. Årets utgave av denne vinen som primært er skapt for festens skyld, er imidlertid av veldig høy kvalitet tatt i betraktning at det er snakk om en blodfersk vin
    15. november 2001
  • 08 November 2001 - 10:00

    Bedre uten kunst

    Velger du en vin for etikettens skyld, har du ingen garantier for at innholdet følger opp. Hvis produktet er viktigere enn utseendet, lønner det seg å fire på kravene til det siste. Vi har prøvd begge deler.
    08. november 2001
  • 01 November 2001 - 08:50

    For bord og kjeller

    Hvis du ikke drikker hvitvin i den mørke årstid, kan du i alle fall kjøpe inn noen lagringsdyktige flasker for å ha på lur til neste sommers sjømatorgier. Men er du som oss og nyter godt av havets delikatesser året rundt, er ingen hvite viner så gode å dr
    01. november 2001
  • 24 Oktober 2001 - 12:56

    Høstlig fulltreffer

    Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.
    24. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 12:19

    Kjølig argentiner

    Argentina forbindes med temperamentsfull tango, saftig kjøtt og fyldig vin. Ukens vin matcher dette inntrykket samtidig som den byr på kjølig eleganse. Og som passer til et vidt spekter av kjøttretter.
    18. oktober 2001
  • 10 Oktober 2001 - 16:52

    Alternativ Bordeaux

    Etter at prisene på bordeauxvin har nådd taket og det knapt finnes noe fra den kanten til hverdagslige priser, er det smart å lete i områdets periferi etter alternativer. Vi kan denne uken ikke bare by på en god vin men også et svært godt kjøp fra en mege
    10. oktober 2001
  • 04 Oktober 2001 - 08:29

    Til å deles

    En Chianti og da helst en Classico er manges favorittvin. Og av forståelige grunner, for disse vinene er uhyre fleksible i matveien. Samtidig som de er deilige å bare drikke. Og gjerne sammen med en du setter ekstra stor pris på.
    04. oktober 2001
  • 27 September 2001 - 07:39

    Sjelden god og rimelig

    Ukens vinprodusent lager sjeldent gode og særegne viner i den rimelige prisklasse. Dessuten er opprinnelsen ikke blant de vanligste.
    27. september 2001
  • 20 September 2001 - 09:00

    Vin på tilbud

    Stadig oftere benytter vinimportørene prisparameteret for å øke salget av en bestemt vin. Av forskjellige grunner. Men nesten alltid til glede for oss konsumenter. Denne uken er den fra før av rimelig vin som er blitt enda billigere.
    20. september 2001
  • 12 September 2001 - 12:29

    Modent og nobelt

    Denne uken glemmer vi alt som heter struttende bærfrukt og konsentrerer oss om de modne aromaene, de såkalte tertiæraromaene i en vin. De som er så deilig til høstens gode lamme- eller viltretter.
    12. september 2001
  • 06 September 2001 - 16:45

    Høstlig delikatesse

    Høst er vått løv, jord og kompost iblandet frisk sopp, snev av blomster og modne skogsbær. Det kan også en vin være. Denne ukens vin er et strålende eksempel. Og perfekt til høstlige anledninger og ditto spise.
    06. september 2001
  • 30 August 2001 - 01:30

    Gammel kjenning i ny drakt

    Denne uken er det en gammel kjenning som fortjener vår oppmerksomhet. Selv om det primært er eksteriørmessige forbedringer, er det utrolig hvor forfriskende en ansiktsløftning virker, på noen og enhver.
    30. august 2001
  • 23 August 2001 - 16:15

    Italiensk trøkk

    Denne uken velger vi en vin til nærmere tre hundrelapper men som byr på enorm konsentrasjon og trøkk for pengene. En svært ettertraktet vin produsert i relativt små kvanta som vi er så heldige å få tak i også her til lands.
    23. august 2001
  • 15 August 2001 - 21:59

    Klassisk chilensk

    Etter å ha vært på det norske markedet i 12-13 år må chilenske viner kunne kalles klassikere. Og ukens vin holder koken som en av de bedre. Uten at hundrelappen må overskrides.
    15. august 2001
  • 09 August 2001 - 01:01

    En stor familie

    Ukens vin(er) kommer fra en stor familie, stor i mange henseender, både historisk, volum- og kvalitetsmessig. At navnet er identisk med en norsk bygd har gjort at familiens viner har fått en særskilt sterk posisjon i Norge. Velfortjent for de mange vinene
    09. august 2001
  • 01 August 2001 - 19:45

    Eleganse til rekene

    Ukens vin er en hvitvin som byr på mye raffinement for i underkant av ni tiere. Rekene, krabbene og blåskjellene som er å få tak i om dagen fortjener en vin over gjennomsnittet, og det får du her.
    01. august 2001
  • 25 Juli 2001 - 17:19

    Riesling ganger 3

    Ukens vin er en riesling men som finnes i tre utgaver. Druen som er en av de mest fleksible som brukes i vinfremstilling demonstrerer her sine egneskaper til fulle for de tre vinene dekker hele spekteret av det du ønsker å bruke hvitvin til, fra en forfri
    25. juli 2001