Mandag 11. februar - Smak flotte viner fra California

Wine & Spirits Magazine kåret i årene 1995 til 1999 vinene fra Peak Wines til beste kjøp. Bare i år 2000 alene fikk 28 Geyser Peak-viner hele 465 medaljer. Nå kan du være med å smake selv. Hele ni varianter; to hvite og syv røde, byr vi deg på.
Redaksjonen
10 Januar 2002 - 18:02

Bak californiske Peak Wines ligger det mer enn én enkelt vinprodusent. Og hovedsakelig to sterke vingårder ved navn Geyser Peak og Canyon Road.

Geyser Peak ligger i Geyserville, Sonoma County, midt i Californias sentrum av vinmarker. Og det er den klimatiske forskjellen i forhold til nabodalen, Napa, som gir vinene fra Sonoma deres trofaste tilhengerskare.

De topografiske forhold gjør at det tidlig på morgenkvisten formelig raser inn kald og fuktig tåke fra kysten, nærmere bestemt San Pablo Bay. Denne kalde beskyttende temperatursenkingen, som gjerne vedvarer i seks-sju timer hver eneste morgen, er klart medvirkende til at vinene fra denne delen av Sonoma er ytterst elegante og ikke så solvarme i karakteren som deres søstrer i Napa.

Druene til Geyser Peak Reserve-serien dyrkes i Alexander Valley, nord i Sonoma, en dal som er perfekt for cabernet sauvignon i følge Mike Stutler, hovedansvarlig for vinmarkene, og ikke minst vindyrkerne de kjøper druer av. Som Stutler forsøker å holde en tett dialog med, slik at kontinuitet hva angår kvalitet, pris og ikke minst utbytte er under kontroll. Samtlige avlinger overvåkes av Stutler, og spesielt under innhøstingen. I Alexander Valley dyrkes med stort hell fem av de mest benyttede druesorter (cabernet sauvignon, shiraz, merlot, chardonnay og sauvignon blanc) som alle inngår i reserve-serien.

Det hentes også druer i Carneros, Sonoma Valley, Sonoma Mountain, Russian River Valley samt Dry Creek Valley og Knights Valley. Geyser Peak har nå til en hver tid avtale med 90 uavhengige dyrkere. De seks beste av disse utgjør vinene i Block Collection.

Seminaret er nå avholdt.

Les mer om Geyser Peak her.

Nedenfor kan du se hvilke viner du får smake denne kvelden. Tre av disse vinene kommer i fra Geyser Peaks prestisje-serie "Block Collection".

w Geyser Peak Sauvignon Blanc 2000
w Ricci Chardonnay 1999 Block Collection

w Canyon Road Cabernet Sauvignon 1999
w Geyser Peak Shiraz 1997
w Geyser Peak Zinfandel 1999
w Kuimelis Cabernet Sauvignon 1999 Block Collection

w Canyon Road Merlot 1999
w Geyser Peak Merlot 1998
w Shorenstein Merlot 1999 Block Collection

Seminaret er nå avholdt.

Tid: 11. februar kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 04.02.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 110202. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her