Apéritif tester polets bestselgere

Er du blant de som går etter bestselgerne på polet og føler deg trygg på at du gjør det rette valget? Apéritif har testet de mest solgte vinene og gir deg råd om hva du aller helst bør satse på.
14 Februar 2002 - 15:07

Salgstall for januar i år viser at det går i rødt. Ikke for selve salgsvolumet, for det har steget med hele 6,7 prosent fra samme periode i fjor - til tross for den mye omtalte grensehandelen. Og nordmenn er åpenbart glade i de røde viner, for vi skal nemlig langt ned på listen før vi finner første hvitvin, på 13 plass. De første 10 produktene i statistikken er dessuten alle i salg som tre liters Bag-in-Box.

I oversikten du finner nedenfor har Apéritif smakt samtlige viner, med unntak av den siste. For å gjøre det enkelt for deg har vi lenket opp varene slik at du lett kan se hva våre profesjonelle smakere mener om vinene. I tillegg ser du i statistikken det antall stjerner den enkelte vin har fått av Apéritif.

Får du lyst til å bestille noen av vinene bruker du bestillingsknappen (på den lenkede siden) og send bestillingen til ditt nærmeste polutsalg som leverer varene hjem til deg eller du kan hente de selv.

De 10 mest solgte vinene på Vinmonopolet i januar 2002 

 Nr

Vare

Produktgruppe

     Liter
     solgt

  Apéritif
   mener

   Plass
    i fjor

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (2953)

Rødvin,  Chile

  100 000

(1)

La Dolce Vita (tidl. Cappella) (13722)

Rødvin,  Italia - Annen italiensk

    72 700

(2)

La Boiselière (6874)

Rødvin,  Frankrike - Annen fransk

    72 500

(4)

Boheme (45507)

Rødvin,  Italia - Annen italiensk

    72 100

(8)

Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle (32668)

Rødvin,  Frankrike - Annen fransk

    68 700

 

(3)

L'Esprit de la Cité Syrah Merlot 2006 (13290)

Rødvin,  Frankrike - d'Oc

    53 800

(35)

La Vida Cabernet Sauvignon (6612)

Rødvin,  Chile

    50 100

(5)

La Buvette Cabernet Sauvignon (13808)

Rødvin,  Frankrike - d'Oc

    38 800

(7)

Kimberly Cabernet Sauvignon 2007 (13671)

Rødvin,  Sør-Afrika

    34 700

(9)

10 

Viña Maipo Cabernet Sauvignon (40108)

Rødvin,  Chile

    32 500

 

(12)

Ikke uventet finner vi også allerede etter én måned den svært så rimelige nykommeren i januar; Rocca Sangiovese Rubicone 2011 (13964), på plass nr 16 med et januarsalg på hele 27 200 liter.

Ekstra godbiter:
w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på vin.
w Her finner du de 25 største prisreduksjoner på vin under 100 kroner.

w Her finner du alle viner i 3 liters Bag-in-Box på polet samt noen flasker med samme volum.
(OBS! Denne siden tar noe tid å laste opp da den inneholder 140 produkter).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her