27. mars i Stavanger - Møt en ekte Master of Wine

Nå er det Stavanger som får storfint vinbesøk. Frank Smulders som bærer nettopp den i vinverdenen aller gjeveste tittel, Master of Wine, kommer til Norge i slutten av mars og holder en unik smaking for vestlendingene. Dette blir en spennende oppvisning i
Redaksjonen
14 Mars 2003 - 10:04

Tema for smakingen er tradisjonell spansk mot det innovative og helt nye og moderne innen spansk vinproduksjon.

Det er viner fra den spanske storprodusenten Bodegas y Bebidas vi skal smake denne kvelden. Både tradisjonelle viner fra Rioja men også nye og spennende viner, laget med svært stor grad av ny tankegang og dedikert vinmakerkunst, er hva de satser på i dag.

Seminaret er nå avholdt

Dette er hva du får smake:
Opprinnelse: D.O. Navarra
Druetyper: 80% Tempranillo, 10% Cabernet og 10% Graciano
Lagring: 1 år på amerikanske eikefat. Deretter 1 år på flaske
Vinifikasjon: Druene sorteres og presses,overføres til ståltanker hvor vinen gjæres ved 26-28 grader. Videre gjennomgår vinen malolaktisk gjæring. Etter filtrering legges vinen over på amerikanske eikefat for videre modning

Opprinnelse: D.O. Navarra
Druetyper: 70% Tempranillo, 30% Cabernet
Lagring: 2 år på amerikanske eikefat. Deretter 1 år på flaske.
Vinifikasjon: Druene sorteres og presses, overføres til ståltanker hvor vinen gjæres ved 26-28 grader. Videre gjennomgår vinen malolaktisk gjæring. Etter filtrering legges vinen over på amerikanske eikefat for videre modning

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo
Lagring: Vinen er lagret i 1 år på amerikanske eikefat og 6 mnd på flaske før den slippes på markedet
Vinifikasjon: Etter innhøsting, presses druene forsiktig og legges i gjæringstankene

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: 70% Tempranillo, 20% Graciano, 10% Mazuelo
Lagring: Vinen er lagret 2 år på eikefat og 1 år i flaske før den slippes på markedet.
Vinifikasjon: Klassisk Rioja-vin. Gjæring ved 28ºC. 15 dagers skallmaserasjon og kontinuerlig overpumping gir en fruktig vin med dyp farge og flott struktur

Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: Tempranillo, Graciano and Mazuelo
Lagring: Vinen lagres i 2 år på amerikanske eikefat. (dekanteres hver 6 måned) Videre lagres vinen på flaske i 3 år før den selges
Vinifikasjon: Etter innhøsting blir druene sortert og forsiktig presset. Gjæringsprosessen blir nøye kontrollert ved kontinuerlig overpumping og nedkjøling. Ca 20 dagers skallmaserasjon. Denne gjæringsmetoden gjør at vi oppnår en robust, kraftig vin som overføres til eikefat.

w Quinta de Tarsus 1999 (41649) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O. Ribera del Duero
Druetyper: Tinta del País (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon
Lagring: 12 mnd i 1/3 franske fat og 2/3 amerikanske fat.

w Tarsus 1999 (41648) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O. Ribera del Duero
Druetyper: Tinta del País (Tempranillo) og Cabernet Sauvignon
Lagring: Lagret 16 mnd på nye og for det meste franske eikefat

w Ysios Reserva 2000 (41647) (nyhet mars 2003)
Opprinnelse: D.O.C. Rioja
Druetyper: Tempranillo
Lagring: 16 mnd i 50% franske fat og 50% amerikanske fat

De tre siste vinene er nyheter på polet og inngår i serien Iverus ars Viunum, som er Bodegas y Bebidas storsatsing på viner av høy klasse. Disse vinene lages kun av druer fra utvalgte vinmarker, og disserensiert vivifikasjon foretas for hver parsell ved hjelp av de mest moderne teknikker.

Seminaret er nå avholdt

Tid: 27. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Rainbow Hotel Maritim, Kongsgaten 32, 4001 Stavanger.

Ring hotellet på 51 85 05 00 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med ST-270303. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.03.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her