Vinkurs i Oslo 16. februar - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
Redaksjonen
22 Januar 2004 - 14:40

Interessen for å lære om vin fra bunnen av er nyttig for alle som er glade i vin og som ønsker å lære litt om vinsmakerkunsten. Vi har derfor overtalt Toralf Bølgen til å holde dette populære kurset for fjerde gang.

Toralf Bølgen skal også denne kvelden ta for seg basiskunnskapene om vin. Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i landet, tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boka Historien om Cognac, Calvados og Armagnac. Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og Cuvée Solène.
 

For et drøyt år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker. Boken tar for seg emner som vinvalg til menyer, korrekt vinservering, og selvsagt; vinene, de enkelte vinland og druetyper. Vinens verden er i dag så uendelig stor og i så rask utvikling, at du kan studere evig uten å føle deg mer enn bare delvis kompetent. Men alt er jo avhengig av hvor man legger listen. Det Toralf Bølgen formidler til deg i denne boken er grunnleggende kunnskap om vin, anrettet på en ukomplisert og samtidig engasjerende måte.

Dette er også noe du selv vil få oppleve denne kvelden hvor vi skal smake flere ulike viner. Du får samtidig muligheten til å kjøpe en signert utgave av boka Bølgens Vin.

Seminaret er nå avholdt

Se også vårt seminar om franske hetviner fra Banyuls

Tid: 16. februar 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 160204. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 11.02.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her