3. november i Oslo - Ruinart-middag på Dyna Fyr

Ruinart er verdenskjent for sine karakterrike champagner. Makan til viner, fulle av sjø, salt og fossile mineraler finnes knapt. Nå får du sjansen til å smake samtlige fem cuvéer sammen med en flott 5-retters meny. Og alt skjer midt i Oslofjorden - på fan
Redaksjonen
15 Oktober 2004 - 14:37

I 1992 åpnet Dyna dørene til fyrvokterboligen for selskapsarrangementer, nyoppusset og med sus av gamle dager. For å komme til selskapslokalet med byens beste beliggenhet blir du transportert med båt fra Rådhuskaia.

Ruinart har Champagne-områdets flotteste kjellere. De består av i alt 24 kalksteingruver fra gallo-romansk tid, det vil si tilbake til det 2. århundre. Flott er også Dom Ruinart, husets prestisjeserie, i Blanc de Blancs-utgave. Etter noen år vil den by på stor duft- og smaksrikdom. Hemmligheten bak Ruinarts rike blanc de blancs-stil er at det benyttes chardonnay både fra Côtes des Blancs og fra Montagne de Reims som gir chardonnay med tilsvarende ryggrad som pinot noir.

Ruinart står også bak vinsommelier-konkurransen "Trophée Ruinart" som arrangeres hvert annet år, nå sist i 2004 (les mer om denne konkurransen her). En svært krevende konkurranse der kun de tre aller beste sommelierene kvalifiserer seg til finalen.

Det er Pierre Nouailletas, Ruinarts norgesansvarlige representant som kommer og forteller deg historien bak de enkelte cuvéene du får servert til middagen.

Her kan du lese mer om Ruinart

MENY
*
Flygefiskrogn
med yoghurt og marinert løk
**
Skalldyr-velouté
med krabbe, blåskjell og sjøkreps
***
Ovnsbakt hellebarn
Servert med Aspargesbønner, glasert borretaneløk, braisert søtpotet og selleri.
Syrlig blåskjellskum og skalldyrolje
****
Monte Enebro
(spansk ost)
serveres avkjølt med champagnegranité
tilsmakt basilikum og druejuice
*****
Posjert pære med sabayonneis,
hvit sjokolade nougatin og bringebærmarmelade
*

Her er de fem utgavene av Ruinarts champagner vi får smake til menyen:
 

Druer: 53% Pinot Noir og 47% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Aperitiff, skalldyr, hvit fisk, kylling og epleterte.

Druer: 100% Chardonnay (derav navnet "Blanc de Blancs")
Passer eksempelvis til: Aperitiff, skalldyr og lette fiskeretter

Druer: 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Kaviar, grillet fisk, hare og Coq au vin

Druer: Chardonnay og Pinot Noir
Passer eksempelvis til: Kylling/høns, sopp, hummersalat,lammerygg og fruktterte

Druer: 100% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Lammesadel, hummer, gåselever og sopp

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 3. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 995 inkl. mva
Sted: Dyna Fyr, Oslofjorden.
Møt opp på Rådhusbrygga, utstikker 2, kl. 19:00 presis.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 031104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her