16. november i Oslo - Italiensk vinsmaking med Ricasoli

Barone Ricasoli er for nordmenn en av de mest kjente vinprodusentene fra Italia. Med et vedvarende godt rykte og ikke minst svært god kvalitet på alle nivåer har Barone Ricasoli et stabilt og godt salg i Norge. Denne kvelden får du smake minst åtte av der
Redaksjonen
14 Oktober 2004 - 11:36

Igjen er det duket for et spennende møte med Italia som leverandør av kvalitetsvin. Denne gang er det ingen mindre enn chiantiprodusenten Barone Ricasoli som vi gjennom minst åtte viner skal stifte bekjentskap med.
 
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer. Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.

Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem. Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696! Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico. Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området. Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.

Fra bunn til topp
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli. På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.

I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.

Marco Paier fra Barone Ricasoli vil fortelle mer om denne spennende vinprodusenten, og om Chianti Classico området. Han vil også lede en smaking av vinene fra Barone Ricasolis produksjon.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Følgende åtte viner skal smakes:
w Torricella 2003, IGT Toscana Bianco
(Ikke i salg i Norge. Anslått pris kr. 170,-)
 
   
 
 
 
 
 
 
+ noen spennende flasker medbrakt fra Italia.
 

Smakingen er nå avholdt.

Tid: 16. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Grand Hotel, Gerhardsensalen - 7. etg.,
Karl Johans gate 31, 0159 Oslo

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 161104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 12.11.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her