Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Desember 1999 - 19:27

    En duft av urter

    Midt i alle de påtrengende juleduftene og –smakene kan det være deilig å slappe av med en viltgryte eller et godt stykke av reinsdyr eller hjort med en god saus til. Ukens vin som får deg til å drømme om sørfranske landskaper trives svært godt i slikt sel
    09. desember 1999
  • 04 Desember 1999 - 00:36

    Cognac grand cru

    På Château Montifaud lages cognac av det som er blant Cognacs mest etterspurte druer. Michel Vallet tar vare på familiens tradisjoner slik fire generasjoner før ham har gjort.
    04. desember 1999
  • 03 Desember 1999 - 18:22

    Venter på opprykk

    Med Sylvain Fadat hos Domaine d'Auphilac i spissen arbeider vinprodusentene i Languedoc-landsbyen Montpeyroux for å bli en selvstendig appellasjon.
    03. desember 1999
  • 02 Desember 1999 - 13:48

    ingle ells - ingle ells

    Slik lød en gang annonseteksten med payoff?et "the holidays aren?t the same without" for et av de store whiskymerkene. Alle gjettet seg selvsagt til at det var J&B det var snakk om. Her er hemmeligheten bak bokstavene.
    02. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 22:41

    Julevinen

    Er en vin med Jul 1999 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
    01. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 22:25

    Julevinen

    Er en vin med Jul 1999 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
    01. desember 1999
  • 01 Desember 1999 - 11:39

    Bagaburgunder

    Vinbonde og vinmaker Luis Pato utgjør intelligentsiaen i den nordportugisiske vinregionen Bairrada. Utstyrt med gode analytiske evner makter han å skape en rekke viner i verdensklasse av den lite påaktede druen baga.
    01. desember 1999
  • 25 November 1999 - 20:57

    Ingen over

    Apéritif har testet hele 30 forskjellige akevitter og fant få dødpunkter. Og ikke minst noen akevitter som til fulle demonstrerer at dette er noe nordmenn har grepet på. Gilde Non Plus Ultra har ingen over seg.
    25. november 1999
  • 18 Oktober 1999 - 00:15

    Hemmelighetene på norsk

    Toralf Bølgen med 20 års bransjeerfaring bak seg har lenge vært svanger med en bok om cognac og annet edelt brunt brennevin av fransk opprinnelse. - Etter å ha servert tusenvis av glass med cognac opp gjennom årene føler jeg at det er behov for en bok som
    18. oktober 1999
  • 18 Oktober 1999 - 00:10

    Beaujolais nouveau er løs

    Mer blomstrende og livlig rødvin enn beaujolais nouveau skal du lete lenge etter. Men er det egentlig noe mer enn halvgjæret saft? Etter midnatt onsdag slippes den løs. Og er i salg fra og med torsdag 18.11.Les om vinen om få en flott oppskrift å teste de
    18. oktober 1999
  • 14 Oktober 1999 - 19:10

    Lite og meget godt

    Hvorfor tar en av Grande Champagnes mindre cognacprodusenter turen til Norge for å presentere produkter med produksjonsvolum på kun noen få tusen flasker pr år? Forklaringen er enkel: Skandinavia konsumerer ca 10 prosent av den totale cognacproduksjonen,
    14. oktober 1999
  • 11 Oktober 1999 - 23:40

    Sterkt skal det være

    At juleøl er best med styrken i behold demonstrerer Apéritifs test av i alt 35 juleøl til fulle. Ringnes' nyvinning, Julebokk, med hele 9,9 alkoholprosenter (klasse G) innabords, behersker teten sammen med Fredrikstad Juleøl og Ringnes Juleøl i klasse F.
    11. oktober 1999
  • 08 Oktober 1999 - 17:23

    Mye nytt godt og rødt

    Når polet sender ut årtusenets siste nyheter, er det et av de bedre. Ikke mindre enn 17 gode rødvinskjøp. Samt en champagne og et par hvitviner det er verdt å se nærmere på. Apéritifs smakere viser deg veien til godbitene.
    08. oktober 1999
  • 04 Oktober 1999 - 01:11

    Godteri på flaske

    Rødvin selvsagt er sunnere enn kaker og annet søtt, og i hvert fall så lenge nippingen er i moderate doser til måltidene. Ukens vin er derfor lørdagsgodt for voksne som også kan nytes midt i uka. Den passer så vel til klassiske retter som biff med tilbehø
    04. oktober 1999
  • 28 September 1999 - 23:20

    Ukens vin på tilbud

    Vin på tilbud er ikke hverdagskost i Norge. Og når prisene en sjelden gang settes ned uten at det er Bondevik som har bestemt det, føler vi det som vår plikt å gjøre deg oppmerksom på det. 28.10.99.
    28. september 1999
  • 23 September 1999 - 16:08

    Best i Norge best i verden

    Den norske destillatøren Halvor Heuch fra Arcus produkter gjorde rent bord i verdensmesterskapet for akevitter. Oplandske Gammel gikk til topps, mens God Gamal Smaladram seiret i klassen for mest spennende nyskapning.
    23. september 1999
  • 23 September 1999 - 14:34

    Test av røde Languedoc

    Krydderpreg og mye vin for pengene er inntrykket Apéritifs panel sitter igjen med etter å ha testet 54 røde viner fra Languedoc. Bare 17 av de 54 vinene koster mer enn hundrelappen og det må være rekord. Derfor byr testen på svært mange meget gode og gode
    23. september 1999
  • 21 September 1999 - 19:44

    Budsjettvin

    Det er ingen grunn til å la være å drikke rødvin selv om budsjettet er stramt. Ukens vin er et smaksrikt og rimelig alternativ som gjør nytten som vinfølge til mange krydrete høstretter. 201099.
    21. september 1999
  • 09 September 1999 - 15:31

    Litt for skarpt

    Kun åtte av i alt 19 cognacer i klassen VS eller tre stjerner fikk mer enn tre stjerner av Apéritifs panel. Tre av dem er dessuten meget gode kjøp.
    09. september 1999
  • 06 September 1999 - 20:41

    Skalldyrvinen

    Nordmenn spiser helst skalldyr om sommeren til tross for at de smaker best om høsten. Apéritif har derfor funnet fram til en hvitvin som har alle egenskapene til en skalldyrvin uten at den koster 150 kroner eller mer som er prisen hvis du skal ha en klass
    06. september 1999
  • 30 August 1999 - 18:44

    Røverkjøp fra sør

    Ukens røde er et solid røverkjøp fra lengst sør i Italia laget av en lokal drue som etter flere års studier er idømt farskapet til californiernes egen zinfandel. Den passer dessuten til så vel mandagsgryta som fredagsbiffen. 290999.
    30. august 1999
  • 23 August 1999 - 01:48

    Høstlig varme

    En moderne portugiser til en utrolig gunstig pris er ukens gavepakke til deg som har lyst på noe skikkelig smaksrikt rødt i glasset. Og som er utmerket følge til høstens viltmiddager, eller for den saks skyld til pepperbiffen. 220999.
    23. august 1999
  • 19 August 1999 - 13:05

    Scotch skårer høyest

    Det er ingen grunn til å avfeie blended whiskys. Apéritifs panel fant to superwhiskyer i hver sin ende av prisskalaen etter å ha smakt seg gjennom i alt 30 produkter. De skotske faller ikke uventet best i smak.
    19. august 1999
  • 15 August 1999 - 21:58

    Maritim boks

    Ukens rødvin er en nykomling på det stadig voksende boksemarkedet. Selv om emballasjedesignet er Hermès-inspirert maritimt, egner vinen seg definitivt også for mer landfaste nytelser.150999.
    15. august 1999
  • 11 August 1999 - 15:32

    Bare greit

    Det er dommen etter at Apéritif har testet 40 røde viner i halvflasker. Bare 12 ble funnet verdig til mer enn tre stjerner. Men vi fant likevel fem meget gode kjøp. Selvfølgelig forteller våre proffe smakere hva du kan spise til.
    11. august 1999