Ny akevitt lansert

En ny ekslusiv akevitt - Skipper Worse Aquavit er lansert. Alexander Kiellands romanfigur Skipper Worse var en munter levemann, og drikken er tilegnet de muntre menn og kvinner som vet å sette pris på livets goder.
Redaksjonen
17 April 1999 - 00:20

Til forskjell fra andre akevittyper, er Skipper Worse Aquavit en akevitt som passer godt alene, uten følge av mat. Skipper Worse Aquavit er lagret på gamle sherryfat i over 5 år. Det har gitt akevitten et utsøkt harmonisk preg. Smaken er mild, med et avdempet krydderbilde. I tillegg er den beriket med fine toner av røkt malt - som var svært vanlig for akevitter laget på Skipper Worses tid, heter det i en pressemelding.
 
- Vi tror akevitten har et stort potensial i markedet, fordi den er lokalt forankret og er en ny og anderledes akevitt-type, sier Roar Hasle.

 
Skipper Worse Aquavit er laget spesielt for salg i barer og restauranter, og vil også bli å finne i Vinmonopolets bestillingsutvalg (varenr. 39545, kroner 349). I første omgang vil akevitten produseres i 10 000 eksemplarer i Norge, før en vil vurdere om en skal gå inn på andre markeder som også kan inkludere eksportmarkedet.
 
Konseptet Skipper Worse Aquavit er utviklet etter idé av reklamemannen Roar Hasle. Destillatør og produktutviklingssjef Halvor Heuch hos Arcus Produkter er ansvarlig for utvikling av akevitten.
16.05.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her