Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Mars 2001 - 12:16

    Tirsdag den 3. april - Smak Rhône-dalens gull

    Jaboulet er den største vinmarkeieren innen appellasjonen Crozes-Hermitage i Rhône. Smak den tradisjonsrike vinprodusentens anerkjente viner, hvorav en av Rhône-dalens perler sammen med Apéritif og møt Nicolas Jaboulet, femte generasjon i vinhuset som for
    21. mars 2001
  • 15 Mars 2001 - 13:08

    Godt voksen barnemat

    Selv om det er spaghettiskruer i denne retten, er dette ikke barnemat. Til det er smaken kanskje litt vel kraftig. Men like fullt en ytterst velsmakende kveldsrett eller kandidat til middagsbordet som sparer lommeboka. Det gjør også vinene vi har valgt ti
    15. mars 2001
  • 10 Mars 2001 - 15:00

    Uer - ufisken som ble delikatesse

    Uer er en nydelig dypvannsfisk med en karakteristisk vakker rød farge. Derfor kalles den da også rødfisk. Fiskekjøttet derimot er hvitt, delikat og smakfullt. Her får du oppskrifter og vite mer om ufisken som ble delikatesse.
    10. mars 2001
  • 03 Mars 2001 - 20:34

    Smak Italienske toppviner i Oslo

    Bli med på en fantastisk spennende smaking der du vil møte Lungarotti - en topp vinprodusent fra Italia, nærmere bestemt Umbria. Du skal smake hele syv flotte viner deriblant den prisbelønte San Giorgio 1992 og ikke minst husets stolthet Rubesco Riserva V
    03. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 11:39

    Burgeren utfordres

    De siste måneders brede mediedekning av kugalskapstilfellene på kontinentet skaper reaksjoner i beskyttete Norge. For å være i forkant av en mulig reaksjon mot storfekjøtt byr Bollywood Dancing på noen saftige alternativer til burgermat.
    01. mars 2001
  • 24 Februar 2001 - 22:36

    Ta en sherry med oss på lørdag 17. mars

    Vi anbefaler at du dropper alt du har tenkt å gjøre på lørdag ettermiddag den 17. mars. La det bli en ettermiddag uten om det vanlige, en riktig dekadent ettermiddag. Smak sherry. Ikke den som tante Kari serverer på bursdagen sin, men noe av det beste som
    24. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 16:46

    Rød varmende russer

    En rødbetsuppe på russisk maner gir varme til både øye og mage og er dermed utmerket vinterføde. Men det er ikke helt opplagt hvilken farge det skal være på drikkefølget. Det får du, i tillegg til oppskriftene, svar på her.
    22. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 17:30

    Bollefest på fastelavn

    Ingen fastelavnssøndag uten boller. Dette er blitt én av de ytterst få gangene i året vi fortsatt har bevart som en tradisjon å samles rundt et bakverk. Ikke engang den tradisjonsrike bursdagskaka har overlevd tidens utvikling i samme grad. Bruk derfor op
    20. februar 2001
  • 16 Februar 2001 - 18:32

    Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

    Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
    16. februar 2001
  • 06 Februar 2001 - 02:00

    Underjordisk delikatesse

    Trøfler i honning, i ost og paté. Trøffelsjokolade, trøfler til speilegg, pasta eller mikset med sopp. Trøfler kan brukes til så mangt - og gjør maten til en gastronomisk opplevelse. Trøfler er eksklusive, ettertraktede og eksotiske med en kilopris på opp
    06. februar 2001
  • 03 Februar 2001 - 18:22

    Maurice Hennessy kommer - du er invitert

    Som Apéritifs gjest kommer Maurice Hennessy til Norge, en av de siste gjenlevende av den berømte familien som skapte verdens største cognachus. Du inviteres til spennende foredrag og en unik smaking der den dyreste cognacen du skal stifte bekjentskap med
    03. februar 2001
  • 02 Februar 2001 - 17:13

    Helsprø pasta

    Pastaretter får vi aldri nok av. Mange drømmer om litt mer tid til å lage sin egen pasta. Andre mener du må være sprø som lager pastaen selv når det finnes så mye god pasta fiks ferdig fra butikken. Ukens pastavri skal late som den er hjemmelaget. Og er i
    02. februar 2001
  • 30 Januar 2001 - 02:00

    Lekk som en sil

    I løpet av 14 år, fra 1984 til 1998, er rekrutteringen til kokkeyrket utenom institusjonene i snitt fordoblet, noe som gjør kokkefaget til en av de mest populære yrkesutdannelsene og en av de med høyest status. De beste kokkene kan få den lønna de vil ha,
    30. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 18:55

    Fin nese for fin fangst

    Balconevise, Toscana: Azurra har bråstoppet og står på hodet ned i jorda; Rolando er på full fart etter. For hunden vil helst ikke dele på trøflene - når han endelig finner noe. Andre hadde mer flaks.
    24. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 16:29

    Sterke løft

    Engelske Bob og finske Ulla Laycock har overtatt Norges eldste serveringssted, Værtshuset Bærums Verk, og skaper ved hjelp av sterke og varme familiebånd landets mest hjemmekoselige restaurantatmosfære. Og er i seg selv et lite museum.
    24. januar 2001
  • 13 Januar 2001 - 20:44

    Australske Brown Brothers besøker Apéritif 6. februar

    Brown Brothers kommer til Oslo og Apéritif byr på smaking av hele åtte av vinene til et Australias mest kjente vinhus. Selvfølgelig vil du lære om vin fra down under med vekt på området Victoria. Og du kan skaffe deg et diplom som blindsmaker i en morsom
    13. januar 2001
  • 13 Januar 2001 - 20:07

    Lær om italiensk vin og mat den 4. februar

    Opplev ekte italiensk mat, drikk toppviner til og lær om alt du smaker. Mens du nyter, deler Nicolas Blomgren, restaurantsjef på 2. Etage, Continental, sine kunnskaper med deg. Alt skjer i uformelle og hyggelige omgivelser på Terra Bar & Restaurant. Spenn
    13. januar 2001
  • 08 Januar 2001 - 14:12

    Arcus Julemeny 2000

    Halvor Heuch, landets eneste offentlig godkjente destillatør, holder til på Arcus Produkter og er høyt ansett for sine kunnskaper og ekspertise på fremstilling av akevitt. Vi gir deg her hans egen akevittmeny som en hyllest til akevitten, der forslagene t
    08. januar 2001
  • 18 Desember 2000 - 20:53

    Apéritifs store julemeny 2000

    Apéritifs julemeny inneholder det meste av det du behøver for å gjøre julen vellykket når det gjelder mat og drikke. Vi forsyner deg også med noen ideer til gaver og da selvfølgelig av det slaget som øker muligheten til å nyte. Den største julemenyen på n
    18. desember 2000
  • 18 Desember 2000 - 14:08

    Antikkens viner i ny innpakning

    Bli med til antikkens vin, en reise i historien, føl suset fra vinrankene romerne dyrket og vinen som ble laget i Pompeii. Smak dagens vin fra Campania som dyrkes i de samme parsellene som romerne benyttet. Dette er garantert både spennende og smaksrikt.
    18. desember 2000
  • 10 Desember 2000 - 20:22

    God knoke er festmat

    Fest på en knoke høres ikke veldig forlokkende ut. Men lammeknoker er virkelig festmat. Om det hele blir billig eller dyrt, avhenger av din forhandlingsevne med kjøttdiskpersonalet samt hvor mye du velger å spandere på polet.
    10. desember 2000
  • 26 November 2000 - 22:40

    Reinkarnert

    Vi må begynne riktig - uten fløtesaus, sier Tore Namstad, Bollywood Dancing og Palace Grill, og serverer ganske så hotte reinsdyrkjaker à la Garam Masala. Dessuten er det viktig å få frem det respektløse; hvorfor ikke reinsdyrkebab? Ved siden av står same
    26. november 2000
  • 19 November 2000 - 02:00

    Spansk superolje

    Den som insisterer på toscansk olivenolje i en hver sammenheng bør ikke la de flotte jomfruoljene til spanske Dauro være usmakt. For her er det snakk om kvalitet i hver dråpe.
    19. november 2000
  • 16 November 2000 - 20:41

    Frem fra glemselen

    Stadig flere råvarer hentes frem fra arkivene og ut i butikkhyllene, og mange lurer sikkert på hva alle disse ny-gamle produktene skal brukes til. Vi velger ut en grønnsak som heter skorsonerrot som får godgjøre seg i ovnen før den serveres sammen med en
    16. november 2000
  • 10 November 2000 - 05:29

    Apéritif inviterer til spennende smaking

    Castello Banfi inntar hovedstaden 29. november. Du er invitert til smaking av hele 11 viner fra denne italienske topprodusenten presentert av Rodrigo Redmont og vinmakeren selv Rudi Buratti. Dette blir garantert en aften med mange spennende inntrykk. Alt
    10. november 2000