De ti finalistene som alle er under 25 år: Tom V. Gausdal, Lipp, Jens Chr. Eide, Det Blå Kjøkken, Anders Braathen, Kastanjen, Rodrigo L. Belda, Julius Fritzner, Jon A. Stensønes, De Fem Stuer, Tom O. Solheim, Markveien Mat & Vinhus, Lise Finckenhagen, Bagatelle, Trine Holmen, Feinschmecker, Tor Lundsholt, Lofoten Fiskerestaurant, Jon Skogland, Baltazar. Samtlige er altså fra Oslo-restauranter. Premien er en gratis reise til Champagne og Moët & Chandon. Tema for konkurransen er, nær sagt selvsagt, champagne, enten som ingrediens i eller som vinfølge til en treretters meny. Ikke hverdagskost for norske kokker, men det er det for Moëts sjefskokk J. Thuet som er juryformann. Øvrige jurymedlemmer er Geir H. Eikeland, Strøm, Aase E. Jacobsen, Apéritif og champagnepiken Wenche Foss som ikke trenger noen nærmere presentasjon. De ti finalistene er på forhånd plukket ut blant innsendte forslag. Selve konkurransen følger de samme prinsipper som andre nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser. Finaleoppskriftene utgis som kokebok på et senere tidspunkt. I anledning konkurransen lanserer Strøm samtidig en ny champagne på det norske markedet: Moët & Chandon 1er Cru Brut, en champagne laget utelukkende av druer fra premier cru-vinmarker. En fruktig og frisk champagne med god mousse og jordsmonnspreg. Pris kroner 270 (11492). 08.11.98
Young chef of the Year
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.
Les hele sakenRibbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.
Les hele saken