Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 Februar 2003 - 02:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Midtveis i uka spanderer vi på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen du kan drikke til retten vil etter det vi håper passe godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    12. februar 2003
  • 26 Januar 2003 - 02:00

    Torsk à la noble dame

    Igjen er det fiskemåltid på menyen og denne gang er det en torskeoppskrift du får. Harald Osa serverer en oppskrift fra hans nye kokebok. Både rødt og hvitt passer godt i glasset, noe som egentlig er ganske så uvanlig. Forsøk disse vinene selv og se om du
    26. januar 2003
  • 23 Januar 2003 - 02:00

    Svinekjøtt med appelsin- og ingefærsaus

    Litt svinekjøtt er kanskje ikke så dumt for kroppen. Magert og lyst kjøtt som passer svært godt til pasta og som gir deg stor frihet og mulighet for kreativitet når det gjelder smaksretningen. Og da kan drikkevalget meget vel ende opp i en rødvin som en h
    23. januar 2003
  • 19 Januar 2003 - 02:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Magert og godt for deg som spiste deg god og mett i jula. Vi snakker om svinekjøttet som på lik linje med kyllingkjøttet gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Toro-området i Spania står ikke for sausen men derimot rødvinen som ma
    19. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 02:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 02:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 02:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 02:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 02:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 02:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 02:00

    Lutefisk Tournedos

    Dersom du ennå ikke har fått satt tenna i et måltid dissende lutefisk er du herved invitert. Charles Tjessem, daglig leder på Gastronomisk Institutt samt leder på kokkelandslaget, gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk. Forslag til til
    20. desember 2002
  • 14 Desember 2002 - 02:00

    Kveite og breiflabb

    Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
    14. desember 2002
  • 08 Desember 2002 - 02:00

    Posjert laks med beurre blanc, lakserogn og grønnsaker

    Vi fortsetter vår hang til fisk på søndager, og denne helgen er det laks som står på menyen. Oppskriften er ganske avansert, men ikke verre enn at de fleste likevel kommer helskinnet gjennom tilberedningen. Stikk innom polet på lørdag og kjøp inn rettens
    08. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 02:00

    Medisterkaker og julepølser

    Hvorfor vente helt til julaften med å nyte all den gode maten? Vi starter like godt opp nå og serverer medisterkaker og julepølser. Juleølet er forlengst kommet, både i butikken og på polet. Imidlertid levner det ingen tvil om at det virkelig gode juleøle
    05. desember 2002
  • 26 November 2002 - 02:00

    Eggebagel

    Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
    26. november 2002
  • 13 Oktober 2002 - 02:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002
  • 16 Juni 2002 - 02:00

    Kyllingfilét med "fondant poteter", ansjos og persilleolje

    Kylling, og spesielt filét som er råvaren i dagens rett, er en fortreffelig kilde til middager av det lettere slaget. Delikate retter fortjener delikate viner, og derfor serverer vi utmerkede drikkeforslag av både rød og hvit karakter til dagens middagsre
    16. juni 2002
  • 17 Mai 2002 - 02:01

    Vi griller fisk og skalldyr

    Usikker på hva du skal servere på selveste nasjonaldagen? Fortvil ikke; vi oppfordrer deg til å grille. Ikke kjøtt, som ganske ordinært og tradisjonelt er for denne dagen, men derimot havets delikatesser, det enten være seg fisk eller skalldyr. Begge vari
    17. Mai 2002
  • 01 Mai 2002 - 02:00

    Seafoodchowder

    Vi medgir gjerne at dagens middagsforslag har et noe vrient navn. Mange ingredienser er det også, men vi kan midlertid raskt berolige deg med at det ikke er noe i oppskriften som skulle by på store problemer - bare du setter av litt ekstra tid til å lese
    01. Mai 2002
  • 30 April 2002 - 02:00

    Hamburger

    Hamburgersesongen er straks i gang. Hvorvidt du ønsker å trekke ut hele grillutstyret i hagen eller fikser retten på kjøkkenet er helt opp til deg selv. Likevel kan det kanskje være en god idé å starte utegrillsesongen, bare for å sjekke ut om utstyret ha
    30. april 2002
  • 20 April 2002 - 02:00

    Hummer naturell

    Hummer...mmm... Med helgegodværet i sikte er muligheten for å kunne innta en slik delikatesse i friluft så absolutt tilstede. Skulle det likevel ikke slå til, kan kosefaktoren bli like høy innendørs - spesielt når vinglasset fylles med herlig chablis.
    20. april 2002
  • 15 April 2002 - 02:00

    Nudelsuppe med svinekjøtt

    Ferdige nudelpakker er utmerket basis for raske middager. Bland inn godt svinekjøtt, som i dagens rett, og middagen kan være ferdig på et blunk. Og med en deilig vin til under hundrelappen skåler vi for rimelige middager!
    15. april 2002
  • 11 April 2002 - 02:00

    Kyllingfilet med salvie, spekeskinke og parmesan

    Dagens rett kan også hete "Saltimbocca di pollo" som i Italia. Bytt gjerne ut spekeskinka med ekte parmaskinke dersom du har noe liggende eller føler en sterk trang til å kjøpe inn litt. Et utall vinforslag gir deg uvanlig rike valgmuligheter på en torsda
    11. april 2002
  • 07 April 2002 - 02:00

    Juniors beste

    Tradisjonen med en bedre fiskemiddag på søndag følger vi med glede opp. I dag er det torsk som skal serveres. Vann - med eller uten bobler, samt to vinforslag av både hvit så vel som rød karakter for de voksne er med, så da skulle de fleste preferanser væ
    07. april 2002
  • 06 April 2002 - 02:00

    Kalvesauté

    Kalvekjøtt er både spesielt og godt. Synd er det også at det ikke settes nok fokus på anvendelsesområdene for kjøttet. Her får du et forslag til en sauté. Forsøk også den flotte hvitvinen vi anbefaler til retten.
    06. april 2002