Seafood chowder - tykk skalldyrsuppe
Fremgangsmåte
Finhakk sjalottløken og surr den blank i olivenolje. Tilsett hvitløk, salt, krydder og fiskekraft og kok opp.
Rens og skjær grønnsaker i terninger eller strimler og tilsett disse. Kokes ca 5 minutter. Ha i kokte poteter i terninger, og maiskorn. Tilsett hvitvin/eplejuice og Noilly Prat og kok opp.
Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen. Rør ut maisennamelet i fløten, ha det i suppen, og kok opp. Tilsett reker og blåskjell og smak til med salt og litt pepper. Legg eventuelt noen hele blåskjell, reker og krabbeklør i hver tallerken ved servering.
Oppskrift på fiskekraft finner du her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Slik lager du fiskekraft
Fremgangsmåte
Vask fiskeavskjæret og fisken godt. Fjern blodrand og gjeller. Vask grønnsakene og del dem i store biter.
Legg alt i en kjele og fyll på kaldt vann til det såvidt dekker. Kok opp og la det hele stå og trekke 20-30 minutter. Etterhvert som det danner seg skum fjernes dette.
Når kraften er ferdig kokt fjernes fiskeavskjæret og grønnsakene, og kraften siles. Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar liten plass i fryseboksen, så koker du den inn. Det vil si du lar kraften fosskoke til mengden er halvert.
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig