Indrefilet surret i spekeskinke
Fremgangsmåte
Gni svinefileten inn med pepper.
Pakk fileten inn i skinke-skivene og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.
Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 175 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Sjekk termometeret etter 10 minutter.
Serveres med stekte potetbåter og ratatouille.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Slik lager du ratatouille
Fremgangsmåte
- Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
- Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.
- Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper.
Server med kokt ris og nybakt brød ved siden av.
Tips: Denne franske grønnsaksretten er nydelig på egenhånd eller passer utmerket som tilbehør til grillmat, alle former kjøtt og gjerne også fisk.
Lag noen av disse lekre grønnsaksrettene
Drikke som passer til denne oppskriften
Stekte potetbåter lager du enkelt
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 225 °C.
- Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.
- Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper.
- Stek i 20 minutter.
Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig