Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Januar 2004 - 01:01

    Myk start for lommeboka

    Årets første uke må ta til takke med en skikkelig rimelig vin, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn for den holder godt mål og tåler ganske mye smak i maten.
    07. januar 2004
  • 02 Januar 2004 - 01:01

    Det er slik du skal mikse en Bacardi Ricky

    Det nye årets første drink fra Apéritif er basert på rom av den hvite typen. Deilig og friskt, samtidig som bitterheten er klart tilstede. Rom er svært underrepresentert i det norske hjem, men i barer og på utesteder er den en mye benyttet råvare. Miks de
    02. januar 2004
  • 19 Desember 2003 - 16:13

    Lag en deilig jule drink 

    Årets siste drinkforslag fra Apéritif er en smaksrik og særdeles frisk juledrink basert på den smakssatte vodkaen Absolut Mandrin. Spesielt passende akkurat nå - jula er jo som kjent høytid for mandariner. Og det beste av alt er at du slipper å skrelle de
    19. desember 2003
  • 17 Desember 2003 - 09:36

    Test av tørre musserende

    Det er ingen grunn til å undervudere musserende viner, for denne blindtesten av i alt 63 forskjellige viner fra i alt ni land dokumenterer høy kvalitet og tilsvarende mye vin for pengene. Her finner du julens sprudlende drikke.
    17. desember 2003
  • 17 Desember 2003 - 01:01

    Julevinen(e) 2003

    Årets røde julevin er en gammel kjenning som fortsatt selger i bøtter og spann med en solid plassering på 21. plass over de mest solgte vinene i landet. Et stort salg skygger ikke over det faktum at denne vinen gjør en super jobb overfor julens varierte m
    17. desember 2003
  • 16 Desember 2003 - 14:32

    Etter champagnemodell

    Edle bobler er ikke forbeholdt Champagne. Langlois-Chateau i Loire overbeviser med sine musserende viner som er helt på høyden med de som lages lenger øst, om enn i en litt annen stil. Familiebedriften nøyer seg ikke med det, men lager en lang rekke meget
    16. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 15:00

    Hva skal du velge til maten?

    Rødt eller hvitt? Det evig tilbakevendende spørsmålet når du skal velge vin til maten. Per Mæleng forteller deg når og hvorfor? Samtidig forsøker han å vekke din interesse for å ta noen avstikkere fra vinvalgets E18.
    12. desember 2003
  • 12 Desember 2003 - 14:13

    Nå skal du blande cognac og chamapgne

    Denne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe
    12. desember 2003
  • 10 Desember 2003 - 01:01

    Magiske dråper

    Ukens viner er laget av en av Rhône-dalens mest utrettelige vinmisjonærer, som har møtt en del motbør for sin Parker-vennlige stil, men at han er en magiker med druer, er hevet over en hver tvil. Og selv den største motstander av det moderne Rhône vil bli
    10. desember 2003
  • 08 Desember 2003 - 11:34

    Garantert ren smak

    Ingenting er mer irriterende enn å åpne en god flaske vin for så å oppdage at den er ødelagt av en forurenset kork. Enda verre er det hvis du gir bort en slik flaske, og spesielt hvis mottakeren ikke er særlig kjent med fenomenet. Gode relasjoner kan ødel
    08. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 17:37

    Absolut Hunk - Sex og Singelliv 

    Tidligere i år kom produsenten av Sex og Singelliv med en uvanlig forespørsel til vodkaprodusenten Absolut. De ønsket å ha med en egen versjon av den prisbelønte annonsekampanjen til Absolut i en episode av serien. Tidligere denne uken kunne du se resulta
    05. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 14:41

    Kunst på boks

    Magne Furuholmen - mest kjent fra popgruppa a-ha - men etter hvert også som billedkunstner med sans for store formater lanseres nå som vinboksdesigner. Og redefinerer dermed begrepet kunstnervin. Når både emballasjen er tidsriktig og innholdet overgår det
    05. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 11:22

    Test av cognac VSOP 2003

    Tilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne.
    05. desember 2003
  • 04 Desember 2003 - 08:37

    Merket for God Design til La Vida-familien

    Hvert år lanseres mellom 1000 og 1500 nye viner på Vinmonopolet. I et marked preget av hurtige endringer benytter Arcus design som et virkemiddel i sin markedskommunikasjon. Tildelingen av Merket for God Design til La Vida-familien lover godt for merkets
    04. desember 2003
  • 03 Desember 2003 - 08:00

    Julegave som varer

    Ukens lagringsviner er signert en av Portugals dyktigste vinambassadører. Til tross for at vinene er i verdenstoppen, er prisene overkommelige. Hvilken du velger, avhenger av hvor lenge du eller den heldige mottaker vil vente.
    03. desember 2003
  • 01 Desember 2003 - 08:39

    Grensesprengende bokser

    I disse dager er vinboksene i ferd med å passere vinflaskene i salgsvolum. Det gjør Norge unikt i verdenssammenheng. Men er det en rekord vi er stolte av?
    01. desember 2003
  • 29 November 2003 - 03:05

    Alkoholfri juleglede

    Nordmenn drikker mer alkoholfritt øl. Blant over 50 sorter juleøl scorer alkoholfrie varianter høyt på flere tester, også Apéritifs. Et svært godt alternativ i disse julebordtider.
    29. november 2003
  • 28 November 2003 - 10:14

    Proxima Parada

    Ukens drink er signert Jesper Lind og Geir Hagbarth Andresen ved Café con Bar i Oslo. Dens opprinnelse er noe spesiell, men sier samtidig mye om hvor mye kreativitet har å si for utviklingen av nye og vellykkede drinker. Drinken gikk nemlig rett til topps
    28. november 2003
  • 26 November 2003 - 01:01

    Bordeaux-look-a-like til superpris

    En rødvin fra Languedoc med assosiasjoner til Bordeaux men til en pris som ikke ligner, er en opplagt kandidat til ukens vin. Siden vi er inne i selskapssesongen og dette er en klar matvin, lønner det seg å ha noen ekstra flasker på lur.
    26. november 2003
  • 21 November 2003 - 19:20

    Ny til jul

    Enten du tilhører de mange samlerne, eller du bare er glad i god akevitt, bør du prøve årets juleakevitt som er fornyet både utvendig og innvendig.
    21. november 2003
  • 21 November 2003 - 14:34

    Slik lager du Americano

    Americano ble ifølge historien servert første gang på italienske Gaspare Camparis Bar i 1861. Det var italienerne selv som kalte drinken Americano. Oppskriften fant etter hvert veien til USA, der drinken gjennom forbudstiden var klassifisert som et legemi
    21. november 2003
  • 20 November 2003 - 12:21

    Biodynamisk vin er ekte vin

    Den eksentriske vinbonden Nicolas Joly går så langt som å kalle økologisk vindyrking som å drepe med to i stedet for fem knivstikk. I følge han er det er kun gjennom biodynamisk jordbruk at du oppnår et ekte sluttprodukt.
    20. november 2003
  • 19 November 2003 - 01:00

    Yppig bærkompott

    Det er nesten for ille at det må et årlig markedsfremstøt til for å holde liv i en i utgangspunktet ultraklassisk vin. Det er enda verre at mange aldri har oppdaget at det finnes en verden bak denne årlige happeningen.
    19. november 2003
  • 17 November 2003 - 08:58

    Danske Tina og finske Pontus seiret

    Tina Jacobsen fra Engø Gård og Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle hentet inn seieren i henholdsvis Young Chef og Young Sommelier 2003 i skarp konkurranse med unge kokke- og vinkelnertalenter. Nå er de klare til å nyte premien som er besøk hos champagnehuset M
    17. november 2003
  • 14 November 2003 - 11:00

    Slik mikser du vinner drinken - Absolut White Orchid

    Ukens drink ble vinner av årets Drinks International Cocktail Challenge 2003 - Best White Spirit Cocktail. Mannen bak drinken, Wayne Collins, ble Årets bartender i samme konkurranse. Den spennende drinken er basert på høstens store nykommer på vodkamarked
    14. november 2003