Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 17 Januar 2003 - 12:12

    Ekstra sjel med god samvittighet

    Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser og serverer et glass rødvin til. Slik kan du kose deg midt i uka med den beste samvittighet.
    17. januar 2003
  • 17 Januar 2003 - 02:00

    Tournedos for to

    Hva med en ordentlig og smaksrik biff på fredagskvelden? Denne kan stekes og deles på to, alternativt dobles til fire personer. Dessuten er et par franske godbiter av det røde slaget hva vi anbefaler for dine rødvinsglass.
    17. januar 2003
  • 13 Januar 2003 - 09:00

    Vinkelner med seier i blikket

    Robert Lie (21) har ansvaret for en av landets beste vinkjellere på stjernerestauranten Statholdergaarden og har som mål i livet å bli Norges beste vinkelner. Noe han ligger godt an i løypa til å klare.
    13. januar 2003
  • 10 Januar 2003 - 02:01

    Rimelig vinterkos

    Vi lar en klassisk quiche lorraine være tema for årets første helgekos. Et populært menyvalg  enten kosen begrenses til kjernefamilien eller det blir mange til bords. Drikkefølge i alle priskategorier får du også.
    10. januar 2003
  • 07 Januar 2003 - 02:01

    Øl i mat og ølmat

    Kokebøker med øl som tema er sjelden vare. Her er en omfattende guide for deg som ønsker fordypning i temaet utarbeidet av en av landets fremste øleksperter, Torbjørn Bull-Njaa.
    07. januar 2003
  • 05 Januar 2003 - 02:00

    Lammegryte med hvite bønner og tomat

    Søndagsmiddagen serveres deg av ekteparet Bent og Annette Stiansen som mener at vi har mye godt lam i Norge. Men det har de også i Provence, og deres beste lam kommer fra Sisteron, en by som ligger langt inne i Provence langs napoleonsruten på vei til Gre
    05. januar 2003
  • 01 Januar 2003 - 02:00

    Indisk Kylling Tandoori

    Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne
    01. januar 2003
  • 31 Desember 2002 - 02:00

    Nyttårsmeny 2002

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner
    31. desember 2002
  • 30 Desember 2002 - 13:13

    Nyttårsmenyer i fleng

    Her får du hele tre nyttårsmenyer å velge blant, tester av champagne med og uten årgang, musserende vin for slankere lommebøker og masse stoff om cognac og sigar.
    30. desember 2002
  • 26 Desember 2002 - 02:00

    Skinnstekt uer med mangoravioli

    Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.
    26. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 08:50

    Dagens rett for hele juletiden

    Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 02:01

    En smakfull nyttårsfeiring

    En alternativ nyttårsmeny serveres deg som er ekstra glad i kjøtt, og ikke minst det delikate kalvekjøttet. Vi gir deg her to ulike tre-retters menyer for den forestående nyttårsaften, oppskrifter som garantert vil begeistre smaksløkene til de du er
    23. desember 2002
  • 23 Desember 2002 - 02:00

    Fenalår

    Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakkin
    23. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 02:01

    Søt avslutning med julesmak

    Desserten er for mange middagens høydepunkt, så også julemiddagen. Men etter å ha satt til livs store mengder julemat, er det kanskje ikke store plassen igjen til den søte avslutning. Her får du et alternativ som ikke fyller mye men som smaker mye av jul.
    20. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 02:00

    Lutefisk Tournedos

    Dersom du ennå ikke har fått satt tenna i et måltid dissende lutefisk er du herved invitert. Charles Tjessem, daglig leder på Gastronomisk Institutt samt leder på kokkelandslaget, gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk. Forslag til til
    20. desember 2002
  • 14 Desember 2002 - 02:00

    Kveite og breiflabb

    Vi nærmer oss julaften, der kanskje ribba for de fleste av oss står i fokus. Det er lørdag og vi benytter derfor sjansen til å tilby deg to av havets godbiter; kveite og breiflabb. Forslag til både champagne og hvitt i glasset får du med.
    14. desember 2002
  • 09 Desember 2002 - 02:01

    Kylling er mager førjulsmat

    Juletiden setter som regel spor etter seg, både her og der. Det merker de fleste av oss når vi står på vekta i det nye året. Kylling og kalkun er, i motsetning til tradisjonell julemat, svært magert kjøtt. Kos deg med hvitt kjøtt - og start gjerne allered
    09. desember 2002
  • 08 Desember 2002 - 02:00

    Posjert laks med beurre blanc, lakserogn og grønnsaker

    Vi fortsetter vår hang til fisk på søndager, og denne helgen er det laks som står på menyen. Oppskriften er ganske avansert, men ikke verre enn at de fleste likevel kommer helskinnet gjennom tilberedningen. Stikk innom polet på lørdag og kjøp inn rettens
    08. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 02:00

    Medisterkaker og julepølser

    Hvorfor vente helt til julaften med å nyte all den gode maten? Vi starter like godt opp nå og serverer medisterkaker og julepølser. Juleølet er forlengst kommet, både i butikken og på polet. Imidlertid levner det ingen tvil om at det virkelig gode juleøle
    05. desember 2002
  • 26 November 2002 - 02:00

    Eggebagel

    Nyt de deilige egg så ofte du kan. Egget er som kjent blitt frikjent for kolestrol-problematikken, så du kan trygt spise egg tilberedt i alle varianter uten det minste fnugg av skyldfølelse. Vi matcher de friske urtene med en velpriset chilensk hvitvin i
    26. november 2002
  • 25 November 2002 - 02:01

    Trippel fest for en rull

    Lag lammerullen selv, så er du sikret tredobbel glede. Å sy rullen er veldig hyggelig å gjøre sammen med gode venner og med noe godt å drikke til; det samme når rullen skal kokes. Og til slutt når den ferdige rullen står på julebordet, ja, da kan du i til
    25. november 2002
  • 30 Oktober 2002 - 02:01

    Suppe i et gresskar

    Enten du feirer halloween eller ei, er gresskarsuppe god og rimelig høstmat. Da har du råd til noe godt i glasset også. Her gir vi deg en rekke forslag passende drikke.
    30. oktober 2002
  • 25 Oktober 2002 - 02:01

    Ut og skrem

    Den 31. oktober skjer det igjen. Etter en runde i nabolaget utkledt som de uhyrligste vesener, er det deilig å komme inn i varmen til ekte Halloween-mat, nemlig en smaksrik gresskargryte med passende drikke til.
    25. oktober 2002
  • 18 Oktober 2002 - 02:01

    Genial søndagsmiddag

    Denne uken innbyr vi til søndagsmiddag som er genial fordi den ikke tar hele dagen å lage. Den kan nemlig forberedes i god tid. Så får du tid til både en skikkelig søndagstur og til å hygge deg med gjestene. For god mat skal nytes i langdrag.
    18. oktober 2002
  • 13 Oktober 2002 - 02:00

    Fårikålfest

    Høst er fårikålsesong. Det er også den tiden på året vi ønsker å kose oss inne, gjerne sammen med gode venner. En stor gryte med fårikål gjør underverker i så måte. Vin og fårikål er vanskelig, og selv om en rieslingbasert hvitvin kan fungere, anbefaler v
    13. oktober 2002