Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 April 2003 - 02:00

    Moules Light Beer

    Blåskjell er på lik linje med andre skalldyr relativt lette å forholde seg til. Imidlertid kan det være lurt å behandle slike råvarer med størst mulig forsiktighet med hensyn til temperatur ved oppbevaring. Lyst øl eller en frisk hvitvin er nam-nam til sl
    14. april 2003
  • 12 April 2003 - 02:00

    Uer med pasta og bønner

    Uer er en fisk du kan si mye pent om, men at den ser vakker ut der den kommer opp av vannet med sine store øyne når fiskelykken er deg bi - det er vel å trekke det litt langt. Årsaken til de store øynene er at den holder til på dypt vann og ikke klarer å
    12. april 2003
  • 11 April 2003 - 02:00

    Østers naturell

    Østers i naturell tilstand er rått og lekkert. Selvsagt er det mange som ikke kan fordra denne råvaren, og som ei heller ikke under noen omstendigheter ønsker å tilnærme seg den. For alle oss andre er det bare å slurpe i vei - med eller uten champagne. Go
    11. april 2003
  • 11 April 2003 - 02:00

    Apéritifs store påskemeny 2003

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    11. april 2003
  • 09 April 2003 - 02:00

    Kyllingwok

    Mager kylling og godt tilbehør er dagens oppskrift på et vellykket måltid. Styrken på sausen kan du tilpasse selv, men da bør du også tenke på hva du skal servere i glasset. Vi anbefaler en svært rimelig hvitvin fra Moseldalen.
    09. april 2003
  • 08 April 2003 - 15:41

    Svinaktig godt

    Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjøtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke får du på hverdagene et lite festmåltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med når Apér
    08. april 2003
  • 07 April 2003 - 12:50

    Mann for sin hatt

    Å si at restaurantsjef Emil Heimdal på Craigs kjøkken i Stavanger er eksentriker er å ta for svakt i. Han er langt verre enn det. Kjent og beryktet i Stavangers restaurantverden, mye grunnet hans ukuelige vilje til å pleie sine gjester 110 prosent og vel
    07. april 2003
  • 07 April 2003 - 02:00

    Fargerik salat med skinke

    Frisk og fargerik er virkelig dekkende uttrykk for denne salatens fremtoning. Mange spennende smakselementer danner her grunnlaget for en ytterst velsmakende mandagsrett. Selvsagt må det en hvitvin til, og valget faller på to relativt rimelige franske god
    07. april 2003
  • 06 April 2003 - 02:00

    Vårlam

    Utnytt muligheten du i disse dager har til å skaffe deg ferskt lammekjøtt. Lammestek er klassisk påskemat, men det er selvsagt ingenting i veien for å nyte det deilige ferske kjøttet mens du kan. Spansk vin er som skapt for lam, og om du ikke har noen fav
    06. april 2003
  • 02 April 2003 - 16:20

    Spennende kyllingsalater

    Våren påminner oss brutalt på at det igjen snart er på tide å trekke i bikini og shorts. Da vil ganske sikkert enkelte synes det er på sin plass å kvitte seg med noen av de ekstra kiloene man la på seg under vinteren. Glem slanking, for sunn og velko
    02. april 2003
  • 31 Mars 2003 - 16:06

    Gul søt og fristende

    En gylden gulrotsuppe med kjøttboller får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilken vin som passer maten aller best får du også svar på.
    31. mars 2003
  • 31 Mars 2003 - 12:50

    Ferskt lammekjøtt til påske

    Det er vår, og snart er det påske igjen. Denne våren blir ganske spesiell for nå finner du ferskt lammekjøtt i butikken - helt frem til påske. Her får du flotte lammeoppskrifter du kan forberede påskehøytiden med.
    31. mars 2003
  • 29 Mars 2003 - 02:00

    Tournedos av storfe indrefilet

    Det er lov å kose seg, og spesielt på en fredag etter at en lang arbeidsuke er unnagjort. Hele familien kan samles rundt bordet og innta et rikt og smakfullt måltid - med visshet om at vår og sommer endelig er på vei nå som du i natt må skru klokken frem
    29. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 02:00

    Woket Ishavsrøye med grønnsaker og soya

    Fisk står på menyen i dag. Ishavsrøye er nam-nam, woket og delikat. Friske grønnsaker og spennende smakstilsetninger danner grunnlaget for dagens vinvalg som er en italiensk og sødmefull godbit. Rimelig er den også. Fisk er sunt - året rundt!
    27. mars 2003
  • 26 Mars 2003 - 02:00

    Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt

    Lekkert, lekkert, lekkert er hva man kan si om dagens forslag til lettvinte hverdagsretter. Grønnsaker og svinekjøtt i kombinasjon er både sunt og ganske så fettfritt. Den flotte tyske hvitvinen vi anbefaler setter virkelig prikken over i'en. Vi håper det
    26. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 16:45

    Deilig hvit og fet

    Kveite er en av våre flotteste matfisker og kokkenes favoritt. Den bør bli din også, for den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til. Du som ennå ikke har smakt kveite, har garantert noe godt i vente.
    25. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 02:00

    Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

    En smakfull kyllingrett er sikkert noe du kan lide deg igjennom en gang i blant. Dagens forslag er svært så spennende og smaksrik, og med en rimelig burgunder i glasset skal dette bli ganske så vellykket på en alminnelig tirsdagskveld.
    25. mars 2003
  • 24 Mars 2003 - 16:01

    Et pust av vår

    Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samm
    24. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 02:00

    Laks og asparges

    Det våres der ute og selv om de fleste av oss gjerne har grilltankene litt senere utpå våren er det ingenting i veien for å allerede nå spise grillet mat, enten tilberedningen foregår inne eller ute i friluft. I oppskriften jobber vi inne, men valget er j
    20. mars 2003
  • 19 Mars 2003 - 18:45

    Smakens historie

    Smaken kommer ikke fiks ferdig. Smaken er ikke et redskap som er til salgs i butikken. Smaken er ingen privatsak, slik vi har for vane å tro i Norge. Smaken er dannelseshistorie, og således del av et langt større kretsløp enn det private livet. Smaken er
    19. mars 2003
  • 18 Mars 2003 - 02:01

    Solgul fisk

    En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.
    18. mars 2003
  • 16 Mars 2003 - 02:00

    Burger

    Du trenger ikke nødvendigvis slite over grytene selv om du har god tid på en helgedag som dette. Benytt dagen til å gå en tur i skog og mark. Da smaker det kanskje også ekstra godt med et lettvint måltid, enten du tar det med deg eller nyter det ved hjemk
    16. mars 2003
  • 15 Mars 2003 - 02:00

    Afrika-inspirert grillkylling

    Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
    15. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 02:00

    Koteletter i form

    Saftige koteletter står på menyen når det nå nærmer seg ukeslutt. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av
    13. mars 2003
  • 12 Mars 2003 - 03:40

    Til tørrfiskens ære

    Køen i serveringsteltet på torget i Sandrigo er lang. Bak respatexbord svetter landsbyens frivillige over svære gryter og stabler av plasttallerkener. Norditalienernes begeistrede prat blander seg med utrop fra en delegasjon tørrfiskelskere fra Røst; det
    12. mars 2003