Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 10 Januar 2005 - 14:44

    14. februar i Oslo - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvordan smake vin og hvordan lettere gjenkjenne ulike druer og vintyper.
    10. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 21:00

    Burgund i Oslo 7. februar - Middag med Labouré-Roi

    Bli med oss til Brasserie A touch of France der du får møte vinmaker Bertrand Straebler, eksportsjef Patrick Sosnovizc samt Armand Cottin, eier av den kjente vinprodusenten Labouré-Roi fra Burgund i Frankrike og ikke minst; smake syv av deres viner til en
    07. januar 2005
  • 04 Januar 2005 - 16:56

    19. - 27. mars 2005 - Bli med til Sør-Afrika i påsken

    Nok en spennende reise står på Apéritifs kurskalender. Denne gang er det Sør-Afrika med sine mange vinprodusenter som er målet for reisen. Les videre og meld deg på!
    04. januar 2005
  • 31 Desember 2004 - 01:00

    Nyttårsmenyen 2004

    Som seg hør og bør skal et år som avsluttes og et nytt år som påbegynnes feires med god mat og drikke. Derfor gir vi deg, tradisjonen tro, en helstøpt nyttårsmeny komponert av en av våre fremste og mest lovende kokker. Godt Nytt År!
    31. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 12:13

    7. februar - Laroche-smaking i Bergen

    På det nye årets første vinsmaking i Bergen får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerende p
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 12:01

    8. februar - Laroche-smaking i Stavanger

    På det nye årets første vinsmaking i Stavanger får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerend
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 01:00

    Juleølsmarinert laks med appelsin og basilikum

    Juleølet er ikke bare godt drikke og leskende for tørste struper. Det er også en flott ingrediens i maten. Mesterkokk og restaurantkonge Trond Moi fra Bølgen & Moi-kjeden, har utviklet noen lettlagete og svært velsmakende retter. Selvsagt med tilhørende d
    28. desember 2004
  • 27 Desember 2004 - 01:00

    Julespegris

    Tommy Østhagen fra Kreativ Catering i Oslo gir deg her oppskriften til en kanskje noe uvanlig romjulsmiddag. Spegris er ikke akkurat det du forventer å finne i nærbutikkens vareutvalg. Like fullt er det en råvare du ikke stiller deg likegyldig til etter a
    27. desember 2004
  • 26 Desember 2004 - 01:00

    Juletapas

    Juletapas kan meget vel være akkurat det som skal til for at julens måltider skal bli noe mer spennende enn den tradisjonelle julematen. I dag får du derfor tips til en rekke mindre retter som også kan deles med nære venner og familie. Dessert hører selvs
    26. desember 2004
  • 25 Desember 2004 - 01:00

    Kalkun

    Kalkun er vårt forslag til første juledagsmeny. Her får du ved selvsyn tips til hvordan kalkunen kanskje kan tilberedes hjemme hos deg selv. Dessert hører selvsagt med. I dag synes vi det er tiramisu som passer som avslutning på et hyggelig måltid.
    25. desember 2004
  • 24 Desember 2004 - 01:00

    Ribbe

    I dag er det ribbe som står på menyen for de fleste av oss. Vi regner med at du allerede har bestemt deg for hva du skal servere på selveste julaften, men dersom det er akkurat ribbe som skal på bordet finner du fremgangsmåten hos oss - på video. God Jul!
    24. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 16:28

    Gul jul

    Appelsiner er fortsatt selvfølgelige til jul, så hvorfor ikke la den aller mest klassiske juledesserten få litt smak av de søte gule. Det smaker dessuten fortreffelig med noe flytende gullgult ved siden av. God jul.
    23. desember 2004
  • 22 Desember 2004 - 16:55

    Champagnemiddag 20. januar - Med Taittinger til bords

    Tidlig i det nye året kan du være med oss til fasjonable Le Canard i Oslo der du får servert Taittingers fire beste champagner til en nøye tilpasset fireretters meny. Og det er Pierre-Emmanuel Taittinger selv som er din vert.
    22. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 16:01

    Nyttårsmenyen

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 14:47

    Juleaftens meny

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 13:42

    Romjula

    18. desember 2004
  • 18 Desember 2004 - 12:45

    Julekaker 7 og 2 slag

    18. desember 2004
  • 16 Desember 2004 - 11:22

    Sagolik jul

    Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
    16. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 15:59

    Thaiinspirert juleomelett

    Vi nærmer oss slutten av julematkonkurransen. I morgen skal vinneren kåres, men frem til det er det bare å sende inn din oppskrift. Slik som Rita Hansen har gjort med sin thaiinspirerte juleomelett. Førstepremien er 5000 kroner.
    15. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 14:50

    12. januar i Oslo - Kokekurs med fisk og skalldyr

    Har du lyst til å lære å lage mat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker? Og ikke minst lære mer om mangfoldet av gode råvarer og hvordan de kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge? Da skal du lese videre
    15. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 15:28

    Skogs-kongens drøm

    I dagens innsendte oppskrift beveger vi oss bort fra ribbe og pinnekjøtt. Det er nemlig elgkjøtt som Janne Gravir har i tankene når spennende julemat skal serveres. Som prikken over i'en kommer waldorfsalaten. Dette må jo bli godt!
    14. desember 2004
  • 14 Desember 2004 - 01:00

    Julesylte

    Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.
    14. desember 2004
  • 13 Desember 2004 - 15:28

    Ribbe med kinesisk touch

    Dagens utvalgte konkurranseoppskrift er basert på ribbe. Imidlertid har Paul Goring fulgt "pålegget" og derved gitt ribba en eksotisk smakskarakter. Nærmere bestemt ved hjelp av kinesisk krydder, noe vi tror blir svært spennende.
    13. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:28

    Pinnekjøtt i farger

    Julematkonkurransen går sin gang og i dag er det pinnekjøtt som stases opp i de fineste farger. Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
    10. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:04

    Franske og chilenske 9. februar - Vinsmaking med Michel Laroche i Oslo

    På det nye årets første vinsmaking får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du skal smake hele 10 viner på Gamle Logen i Oslo sentrum.
    10. desember 2004