Vær ikke redd for å bruke krydder. Det er mange krydre som passer godt til svinekjøtt . Du kan bruke rosmarin, basilikum, kjørvel, koriander, salvie, ingefær og karri. Frukt som tilbehør hører også hjemme hos svinekjøttet.
Svinerullade med reker
Fremgangsmåte
Skjær svinekjøttet i 8 store flak, så tynne som mulig. Bank ut hvert flak så de blir store og flate. Bland sammen reker, løk, sopp og selleriblader. Fordel blandingen på de 8 svinestykkene. Rull kjøttstykkene sammen hver for seg som en rullade.
Bind rulladene opp med hyssing eller 3 tannstikkere for å holde dem sammen. Rør ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gressløk, løk og pepper. La det få et oppkok. Legg i svinerulladene og damp den under lokk ca 20 minutter. Rulladene tas opp av kraften med en hullsleiv. Dra kasserollen av platen og jevn kraften med potetmelet. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt.
Serveres med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Fersk suppe med svinekjøtt
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet eller pølsene i strimler eller skiver.
- Skjør gulrøttene i skiver.
- Kok opp buljongen og la kjøttet og gulrøttene trekke ca 5 minutter i buljongen.
- Del blomkålen i bittesmå buketter og skjær vårløken i ringer.
- Ha grønnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.
- Tilsett sukkererter de siste 2-3 minuttene.
- Dryss over persille ved servering. Serveres med god brød.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Strimlet svinekjøtt med nøttesaus
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til peanøttsausen og sett kaldt til servering.
- Renskjær svinefileten for sener og fett og skjær den i strimler.
- Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjøttet i posen og vend den så kjøttet blander seg godt med marinaden.
- Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjøttet får marinert seg.
- Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.
- Serveres med nykokt ris og peanøttsausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
80 POENG