Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 19 November 2004 - 14:59

    Miks en alkoholfri en 

    De fleste barer i Norge er dessverre veldig dårlige på alkoholfrie alternativer. På Abboteke Bar i Tromsø har de en del gjester som ikke ønsker alkohol. Da er det viktig at drinkene uten alkohol smaker like bra som de med. Slik som virgins og mocktails.
    19. november 2004
  • 18 November 2004 - 15:07

    Test av viner fra Montalcino

    Denne testen av i alt 37 viner, inkludert 11 rosso, fra dette sagnomsuste Montalcino-området som ikke teller mer enn rundt 2000 hektar, er et godt eksempel på den eksplosive økningen i bredden av italiensk vin.
    18. november 2004
  • 17 November 2004 - 01:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004
  • 12 November 2004 - 11:19

    Det går likar no - med god cognac

    Det måtte visstnok en søknad til før trønderbandet D.D.E. fikk lansere sin egen cognac. Nå er den her, men er dette en cognac kun for namsosinger og ihuga fans av gruppa, eller er det også skikkelig vare vi får servert?
    12. november 2004
  • 10 November 2004 - 11:50

    På vei mot toppen

    Bak den milde fasaden til Emilia Nardi gjemmer det seg en analytisk og viljesterk kvinne som har som mål å bringe brunello di Montalcino dit den hører hjemme, nemlig som en av verdens desidert beste viner, men ikke for å få sitt navn skrevet inn i histori
    10. november 2004
  • 10 November 2004 - 01:01

    Formidable prisbomber

    Sentral-Spania er blitt en viktig leverandør av rimelige rødviner. Ukens to viner går utenpå det meste fra den kanten - og mange andre regioner også. Men så kommer de også fra en høyst spesiell bodega.
    10. november 2004
  • 09 November 2004 - 20:10

    Grønn og svart bølge

    Te representerer et stort uutnyttet potensial i serveringsbransjen. Tea Lounge på Grünerløkka i Oslo er fortsatt ganske alene om å satse stort på te. Erfaringen er at nordmenn er trege, men det har vi også vært før.
    09. november 2004
  • 06 November 2004 - 15:09

    Test av juleølet 2004

    I år kan du velge blant nærmere et halvt hundre ulike juleøl, og det skulle tilsi noe for en hver smak og anledning. Nøgne Ø har tydeligvis ligget i hardtrening siden forrige julesesong og gjør tilnærmet rent bord med sine fire juleøl. Men også Mack, CB o
    06. november 2004
  • 05 November 2004 - 01:01

    Denne drinken har du kanskje aldri hørt om?

    Tonic er et meget alsidig blandevann, og komplementerer spesielt det litt fruktige og søte. RT er en frisk og god drink å lage hjemme, eller også for bartendere som trenger en drink som er kjapp, men god, å lage under julebordrushet.
    05. november 2004
  • 03 November 2004 - 12:43

    Nyhetene på polet november 2004

    Skal du ha full glede av polnyhetene i november, er det en fordel med en tykk lommebok. De beste starter på drøyt to hundre kroner. Men det finnes håp for deg med mindre betalingsevne. Uansett kan det være en nytelse bare å lese om godsakene.
    03. november 2004
  • 29 Oktober 2004 - 13:04

    Test av røde viner fra Nord-Portugal

    Etter å ha smakt 65 røde viner fra områdene Douro, Dão, Beiras og Bairrada har panelet en rimelig god oversikt over hvordan situasjonen er helt nord i Portugal. En rekke viner, også i de gunstigste prisklassene strålte ut fra mengden.
    29. oktober 2004
  • 27 Oktober 2004 - 01:01

    Strålende fra sør

    Denne uken nyter vi en vin fra Sør-Afrika med den unike kombinasjonen av eleganse, kraft og kompleksitet - og det til en overkommelig pris.
    27. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 14:54

    Huset mot strømmen

    Léopold Gourmel er med sine 25 år et av de yngste cognachusene. Mangelen på historiske bindinger er kanskje årsaken til at produsenten har valgt å gå sine egne veier, ofte på tvers av det som er etablerte sannheter i Cognac. Og i hvert fall en viktig grun
    22. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 10:40

    Test av cognac XO

    Apéritifs store test av i alt 47 cognacer av XO-kvalitet gir grunnlag for å hevde at cognacene som har ett enkelt område som kilde stort sett byr på større kompleksitet enn de som er satt sammen av cognacer fra samtlige underområder.
    22. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 08:55

    En drink for mørke høstnetter

    Denne ukens drink er enkel og grei å komponere. Den er nemlig basert på fire ingredienser og like mye av hver av dem. En balansert, frisk og smaksrik drink for mørke høstnetter.
    22. oktober 2004
  • 20 Oktober 2004 - 01:00

    Sommervarme i egen stue

    Ukens vin innehar kvaliteter som du ofte må betale minst en femtilapp mer for å få glede av. Et meget godt kjøp med andre ord som vil varme godt i kjølige høstkvelder.
    20. oktober 2004
  • 19 Oktober 2004 - 11:44

    Enrico verdensmester

    Italienske Enrico Bernardo, som arbeider på Georges V i Paris, kan endelig smykke seg med verdensmestertittelen etter seier i VM i Aten. I finalen slo han fullstendig knockout på kandidatene fra England, USA og Tyskland.
    19. oktober 2004
  • 13 Oktober 2004 - 01:01

    Røverkjøp til viltet

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av en feiret region, men i motsetning til dens mest berømte og kostbare viner, er vår langt mer oppnåelig. Aldri før har du fått tilsvarende vin så lavt priset.
    13. oktober 2004
  • 11 Oktober 2004 - 12:26

    Hos Quinta do Côtto i Douro lages viner på fransk manér

    Quinta do Côttos bånd til Frankrike er ikke bare i form av eierens etternavn, Miguel Champalimaud. Vinen har flere likhetstrekk med franske viner enn med sine kolleger i Douro.
    11. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 15:27

    Slik lager du Chill Classics Mist

    Ukens drink er det egentlig intet hokus pokus med. Whiskybaserte drinker er svært populære, og med en liten touch av appelsin, både i og på glasset, blir resultatet en frisk og karaktersterk kandidat som din egen "husets drink".
    08. oktober 2004
  • 06 Oktober 2004 - 01:01

    Gastronomisk perle

    Ukens vin kommer fra et av de rikeste områdene i Frankrike - rent gastronomisk sett. Nær sagt selvsagt er den som skapt for det gode måltid. En god vin etter klassisk mønster som forsvarer sin halvannen hundrelapp med bravur.
    06. oktober 2004
  • 05 Oktober 2004 - 12:32

    Superkvinnen fra Douro

    Det er ikke mange kvinnelige stjernevinmakere i Portugal. Den fremste og yngste er Sandra Tavares da Silva som den ukronte kongen av Douro, Cristiano van Zeller, var rask med å huke tak i. Resultatene av hennes vinkunst kan du smake i ikke mindre enn åtte
    05. oktober 2004
  • 04 Oktober 2004 - 14:34

    Levende ferskvare

    I Trondhjem Mikrobryggeri kan du følge ølets vandring fra malt og humle til ferdig brygg som lesker ganen. Fraværet av pasteurisering og tilstedeværelsen av «grums» gir ølet en karakteristisk smak og spesiell fylde.
    04. oktober 2004
  • 01 Oktober 2004 - 11:49

    Dette er en vinnerdrink

    Drambuie er en av verdens mest kjente likører, og kan definitivt brukes til annet enn «On Ice» og i «Rusty Nail». Her får du servert vinnerdrinken i The Drambuie Cocktail Competition som ble avholdt i Oslo tidligere i år.
    01. oktober 2004
  • 29 September 2004 - 01:01

    Topp kjøp fra Veneto

    Valpolicella, ripasso, amarone og recioto er sentrale elementer i vinmenyen fra Veneto som har fått et stadig fastere grep på den norske smaken. Forklaringen er at vinene herfra både er smaksrike og anvendelige. Ukens viner er dessuten usedvanlig prisguns
    29. september 2004