Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Desember 2004 - 14:49

    Vodka fra Vättern

    Svensk Vodka som var på konkursens rand i 2001 er siden blitt Sveriges største privateide spritprodusent, og nå er vodkaen fra Motala på full fart inn på det norske markedet.
    07. desember 2004
  • 06 Desember 2004 - 17:11

    Ingen snarveier

    Abboteke Bar i Tromsø har som misjon å oppdra kundene til å drikke noe annet enn det de er vant til. Her er drinkene kun laget av de beste råvarer, egne hjemmelagde siruper og puréer.
    06. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 17:13

    Test av portvin

    Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 02:01

    Superkjøp fra Sør-Italia

    Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
    01. desember 2004
  • 29 November 2004 - 13:35

    Bedring i kartong

    Mens bag-in-box-vinene har passert 50 prosent av det som selges til norske forbrukere, og produsentene investerer stort i kvalitetsbedring, har pappvin ennå ikke helt klart å innta restaurantverdenen.
    29. november 2004
  • 26 November 2004 - 09:54

    En drink med ferske jordbær og vodka

    Denne Ukens drink er frisk som et uvær og er basert på Svensk Vodka. Dette er en drink du får servert av Niclas Helge på Gondolen i Stockholm. Eller hjemme i din egen stue, for selvsagt får du hele oppskriften her.
    26. november 2004
  • 24 November 2004 - 11:00

    Årets test av akevitt

    Det er få overraskelser i Apéritifs omfattende akevittest: Mange usedvanlig komplekse akevitter som bærer preg av godt håndverk og dermed få skuffelser. Med 36 produkter er bredden stor - alt fra lettere måltider til avec-alternativer. Finn julens akevitt
    24. november 2004
  • 24 November 2004 - 02:01

    Godbiter på tilbud

    En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
    24. november 2004
  • 19 November 2004 - 15:59

    Miks en alkoholfri en 

    De fleste barer i Norge er dessverre veldig dårlige på alkoholfrie alternativer. På Abboteke Bar i Tromsø har de en del gjester som ikke ønsker alkohol. Da er det viktig at drinkene uten alkohol smaker like bra som de med. Slik som virgins og mocktails.
    19. november 2004
  • 18 November 2004 - 16:07

    Test av viner fra Montalcino

    Denne testen av i alt 37 viner, inkludert 11 rosso, fra dette sagnomsuste Montalcino-området som ikke teller mer enn rundt 2000 hektar, er et godt eksempel på den eksplosive økningen i bredden av italiensk vin.
    18. november 2004
  • 17 November 2004 - 02:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004
  • 12 November 2004 - 12:19

    Det går likar no - med god cognac

    Det måtte visstnok en søknad til før trønderbandet D.D.E. fikk lansere sin egen cognac. Nå er den her, men er dette en cognac kun for namsosinger og ihuga fans av gruppa, eller er det også skikkelig vare vi får servert?
    12. november 2004
  • 10 November 2004 - 12:50

    På vei mot toppen

    Bak den milde fasaden til Emilia Nardi gjemmer det seg en analytisk og viljesterk kvinne som har som mål å bringe brunello di Montalcino dit den hører hjemme, nemlig som en av verdens desidert beste viner, men ikke for å få sitt navn skrevet inn i histori
    10. november 2004
  • 10 November 2004 - 02:01

    Formidable prisbomber

    Sentral-Spania er blitt en viktig leverandør av rimelige rødviner. Ukens to viner går utenpå det meste fra den kanten - og mange andre regioner også. Men så kommer de også fra en høyst spesiell bodega.
    10. november 2004
  • 09 November 2004 - 21:10

    Grønn og svart bølge

    Te representerer et stort uutnyttet potensial i serveringsbransjen. Tea Lounge på Grünerløkka i Oslo er fortsatt ganske alene om å satse stort på te. Erfaringen er at nordmenn er trege, men det har vi også vært før.
    09. november 2004
  • 06 November 2004 - 16:09

    Test av juleølet 2004

    I år kan du velge blant nærmere et halvt hundre ulike juleøl, og det skulle tilsi noe for en hver smak og anledning. Nøgne Ø har tydeligvis ligget i hardtrening siden forrige julesesong og gjør tilnærmet rent bord med sine fire juleøl. Men også Mack, CB o
    06. november 2004
  • 05 November 2004 - 02:01

    Denne drinken har du kanskje aldri hørt om?

    Tonic er et meget alsidig blandevann, og komplementerer spesielt det litt fruktige og søte. RT er en frisk og god drink å lage hjemme, eller også for bartendere som trenger en drink som er kjapp, men god, å lage under julebordrushet.
    05. november 2004
  • 03 November 2004 - 13:43

    Nyhetene på polet november 2004

    Skal du ha full glede av polnyhetene i november, er det en fordel med en tykk lommebok. De beste starter på drøyt to hundre kroner. Men det finnes håp for deg med mindre betalingsevne. Uansett kan det være en nytelse bare å lese om godsakene.
    03. november 2004
  • 29 Oktober 2004 - 14:04

    Test av røde viner fra Nord-Portugal

    Etter å ha smakt 65 røde viner fra områdene Douro, Dão, Beiras og Bairrada har panelet en rimelig god oversikt over hvordan situasjonen er helt nord i Portugal. En rekke viner, også i de gunstigste prisklassene strålte ut fra mengden.
    29. oktober 2004
  • 27 Oktober 2004 - 02:01

    Strålende fra sør

    Denne uken nyter vi en vin fra Sør-Afrika med den unike kombinasjonen av eleganse, kraft og kompleksitet - og det til en overkommelig pris.
    27. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 15:54

    Huset mot strømmen

    Léopold Gourmel er med sine 25 år et av de yngste cognachusene. Mangelen på historiske bindinger er kanskje årsaken til at produsenten har valgt å gå sine egne veier, ofte på tvers av det som er etablerte sannheter i Cognac. Og i hvert fall en viktig grun
    22. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 11:40

    Test av cognac XO

    Apéritifs store test av i alt 47 cognacer av XO-kvalitet gir grunnlag for å hevde at cognacene som har ett enkelt område som kilde stort sett byr på større kompleksitet enn de som er satt sammen av cognacer fra samtlige underområder.
    22. oktober 2004
  • 22 Oktober 2004 - 09:55

    En drink for mørke høstnetter

    Denne ukens drink er enkel og grei å komponere. Den er nemlig basert på fire ingredienser og like mye av hver av dem. En balansert, frisk og smaksrik drink for mørke høstnetter.
    22. oktober 2004
  • 20 Oktober 2004 - 02:00

    Sommervarme i egen stue

    Ukens vin innehar kvaliteter som du ofte må betale minst en femtilapp mer for å få glede av. Et meget godt kjøp med andre ord som vil varme godt i kjølige høstkvelder.
    20. oktober 2004
  • 19 Oktober 2004 - 12:44

    Enrico verdensmester

    Italienske Enrico Bernardo, som arbeider på Georges V i Paris, kan endelig smykke seg med verdensmestertittelen etter seier i VM i Aten. I finalen slo han fullstendig knockout på kandidatene fra England, USA og Tyskland.
    19. oktober 2004